Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Meraf Bahta under en tävling i Sollentuna 2018 Bild: Erik Simander/TT
Meraf Bahta under en tävling i Sollentuna 2018 Bild: Erik Simander/TT

Inget beslut – Bahta fick anstånd

På torsdagens skulle Riksidrottsnämnden ha fattat beslut kring dopningsmisstankarna mot Hällelöparen Meraf Bahta. Så blev det inte.

Radiosporten var först med att berätta att beslutet dröjer.

Sedan dopningskommissionen överklagat Dopingnämndens friande beslut skulle fallet behandlats vid Riksidrottsnämndens sammanträde.

Riksidrottsnämndens ordförande Krister Malmsten uppger enligt Radiosporten att anledningen Bahta begärt anstånd för att få inkomma med ytterligare kompletteringar i ärendet.

– Det ställdes ett antal frågor som Merafs advokat behövde tid för att sammanställa svaren på. Tiden verkar inte ha räckt så jag antar att det blir beslut vid nästa ordinarie möte, säger Hälle IF:s ordförande Christian Persson till Bohusläningen.

Ärendet drivs, för Bahtas del, av svenska friidrottsförbundet.

– Vi i klubben är mer på läktaren nu. I och med att Cas (idrottens internationella skiljedomstol) inte överklagat så hoppas vi att det har betydelse och att friandet står fast när detta är avklarat, säger Persson.

Nu väntas ett beslut 16 maj då Riksidrottsnämnden har nästa sammanträde. Det är då ett år sedan Meraf Bahta för tredje gången missat sin vistelserapportering.

– Ett påfrestande år som vi hoppas kunna lägga bakom oss så snart som möjligt, säger Persson.

Under tiden ärendet avgörs tränar och tävlar Bahta som vanligt.