Anna Holmlund och Charlotte Kalla.
Anna Holmlund och Charlotte Kalla.

Insamling för Holmlund – som hyllas av Kalla

Anna Holmlund har gjort sitt första officiella framträdande efter kraschen i december. Samtidigt startar hennes skidkompisar en insamling för att stötta skicrosstjärnan.

ANNONS
|

Holmlund var med och invigde en handikappanpassad skidanläggning i Alnö tillsammans med skidstjärnan Charlotte Kalla.

- Anna, du är en fajter. Din kämpaglöd att komma tillbaka efter olyckan ger oss perspektiv på livet. Din vilja och inställning gör starkt intryck på mig, sade Kalla i invigningstalet och fortsatte:

- Låt din glöd bli en inspiration för oss alla framåt. Ingenting är för givet och livet blir vad man gör det till, både i med- och motgång.

ANNONS

Startar i oktober

Anna Holmlund fick svåra hjärnskador vid olyckan och behöver mycket hjälp, men hon gör framsteg i återhämtningen. I ett reportage som Dagens Nyheter publicerade på fredagen berättade hon att målet är att kunna gå igen på julafton.

För att hjälpa Holmlund kommer hennes familj och skidvänner att senare i oktober starta ett projekt för att samla in pengar.

- Vi försöker samla så många skidvänner som möjligt för att hjälpa Anna, säger skicrosslandslagets sportchef Joar Båtelson till Dagens Nyheter.

Skidförbunden hakar på

Det är han och tidigare sportchefen Tommy Eliasson Winter, numera alpinchef, som håller i projektet.

- Det handlar inte bara om att hjälpa Anna i dag utan också om vad som händer om 20, 30 eller 40 år. Man får lite andra perspektiv. Pengarna ska göra att hon får en bättre livskvalitet, säger Tommy Eliasson Winter till DN.

ANNONS

Både det svenska och det internationella skidförbundet, Fis, har sagt att de kommer att delta i insamlingen.

TT
ANNONS