Häcken firar Daleho Irandusts kvitteringsmål borta mot guldfavoriten Malmö FF.
Häcken firar Daleho Irandusts kvitteringsmål borta mot guldfavoriten Malmö FF.

Irandust: "Har varit otroligt jobbigt"

Han missade stora delar av försäsongen på grund av en mystisk skada. Till den allsvenska premiären var Daleho Irandust tillbaka – och ordnade en poäng mot Malmö FF.

ANNONS
|

En succéinhoppare och en storspelande målvakt – det var fundamenten för Häckens premiärpoäng (1–1) borta mot "mesta mästarna" Malmö FF. Daleho Irandust kom in i den 74:e minuten inför 17543 åskådare på Stadion. Knappt tre minuter senare vände 20-åringen bort MFF-mittbacken Rasmus Bengtsson med sin mottagning och placerade in 1–1 bakom hemmamålvakten Johan Dahlin.

- Förra året gjorde jag inte ett enda poäng på bortaplan och nu tog det två minuter och 45 sekunder. Kul, säger han med ett leende.

ANNONS

"Ta hem guldet"

Häckentränaren Andreas Alm hyllade Irandust efter matchen och sade att det nästan var "fusk" att 20-åringen kunde ha en så bra bollbehandling efter att ha varit borta från spel på grund av skada under stora delar av säsongen. Själv snackade Irandust om just målet som att det var det mest naturliga i världen.

- Jeremejeff (Alexander) slår bollen perfekt och så får jag den förbi Bengtsson på förstatouchen, han blir lurad. Sedan slår jag bara in den i höger hörn, säger Irandust om målet.

Irandust blev uttagen till landslagets januariturné, men hade redan innan resan till Qatar känt smärta i bland annat nedre delen av magen.

- Det har varit otroligt jobbigt. Att inte att ha vetat vad det varit - i slutet av februari fick vi reda på det, säger Irandust.

Till slut konstaterades det att han hade en inflammation i regionen kring bäckenet. Irandust fick ta sprutor och har med blicken mot premiären kämpat sig tillbaka. Efter 1–1 mot Malmö FF ser han fram emot säsongen med stora målsättningar.

ANNONS

- Att hjälpa laget och vara så bra som möjligt. Förhoppningsvis ta hem guldet och för egen del är det väl att göra så många poäng som möjligt, och så klart spela bra, säger Irandust, som endast har varit tillbaka i träning i en och en halv vecka.

Abrahamsson räddade straff

Drygt tjugo minuter innan kvitteringen hade Häckenmålvakten Peter Abrahamsson svarat för en lysande enhandsräddning på en straffspark från Marcus Antonsson, som 17 sekunder in på den andra halvleken gett MFF ledningen.

- Han har gjort mål på mig tidigare på straff i Kalmar och den här gången sköt han på samma ställe och nu tog jag den. Det var skönt, säger Abrahamsson, som kort därefter styrde ett lurigt skott från Arnór Traustason i ribban.

Även Antonsson hade läst in sig på hur Abrahamsson beter sig på straffar.

- Man är ju jäkligt förbannad och besviken när man missar en straff. Han tenderar att gå lågt, men i dag gick han högt, säger MFF-anfallaren Antonsson.

ANNONS
TT
ANNONS