Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Alexander Isak är klar för Real Sociedad. Arkivbild.

Isak klar för Real Sociedad: "En dröm"

Nu är det klart: Alexander Isak byter Tyskland mot Spanien. Den 19-årige anfallaren har skrivit på ett femårskontrakt med Real Sociedad.

Det har under lång tid spekulerats kring vilken som blir Alexander Isaks framtida klubblagsadress – och nu har vi fått svaret.

Det blir inte någon fortsättning i den tyska storklubben Borussia Dortmund. I stället säljs den svenske landslagsanfallaren till Real Sociedad.

Lokaltidningen El Diario Vasco, baserad i baskiska San Sebastián i norra Spanien, publicerade i dag ett foto på Isak efter att han precis hade landat på stadens flygplats och slog samtidigt fast att affären väntades bli officiell inom kort.

"Ger unga spelare chansen"

Något som visade sig stämma. Real Sociedad har nu presenterat Isak i samband med en pressträff på klubbens arena Estadio Anoeta

- Jag är väldigt glad över att det äntligen är klart. Det har alltid vara en dröm att spela i Spanien. Jag gillade hela konceptet. Klubben utvecklar unga spelare och ger dem chansen. Det är en bra stad och en bra klubb, så det kändes som ett bra beslut, säger Isak under presskonferensen.

19-åringen har visat fin målform i nederländska Willem II, dit han varit utlånad under våren, och gjorde också sitt första tävlingsmål för landslaget mot Malta i fredags.

Därför handlade också frågorna om hur han ser på målskörden och det som väntar i den spanska högsta ligan.

"Då kommer målen"

- För mig handlar det om att göra bra ifrån mig på planen, gör man det så kommer målen. Jag ska göra mitt bästa för att hjälpa laget att nå sitt mål, säger Isak.

Spanska rapporter har tidigare gjort gällande att övergångssumman väntas landa på runt 100 miljoner kronor – men enligt El Diario Vasco kostar Isak "bara" 6,5 miljoner euro, alltså runt 70 miljoner kronor, vilket är cirka 15 miljoner kronor mindre än vad Borussia Dortmund betalade när klubben köpte Isak från AIK i januari 2017.

Enligt spanska tidningen El Mundo Deportivo ska dock en återköpsklausul finnas inbakad i kontraktet som ger Borussia Dortmund förtur om Bundesligaklubben skulle vilja värva tillbaka Isak i framtiden.

"Vi önskar Alex den största framgången i Spanien och kommer att följa hans utveckling noggrant", säger Borussia Dortmunds sportchef Michael Zork i ett uttalande på klubbens Twitterkonto.

Alexander Isaks kontrakt med Real Sociedad sträcker sig över fem år och gäller fram till den 30 juni 2024.