Här är alternativen – Frölundas tre förslag till nytt klubbmärke

Tre alternativ ska bli ett. Här är förslagen som nu får tävla mot varandra om att bli Frölundas nya klubbmärke och det som ska ersätta indianen på spelarnas bröst.

ANNONS
|

Ni kan säkert historien vid det här laget. Frölunda tog i september 2020 beslutet om att skrota indianen. Ett beslut som då beskrevs som ”ett av de svåraste besluten” som klubben hade tagit.

Där och då började en långdragen jakt på en ersättare.

503 dagar tog det innan Frölunda till slut presenterade efterträdaren. På en presskonferens visades det nya klubbmärket upp – och möttes av tystnad.

Därefter massiva protester.

Det nya klubbmärket anklagades för plagiat, jämfördes med nazistiska symboler och flera i Frölunda ska även blivit utsatta för hot.

Mindre än två dygn efter att det nya klubbmärket hade presenterades meddelade klubben att man drog det tillbaka.

ANNONS

På ett extrainsatt medlemsmöte bestämdes att en omröstning skulle hållas. Där tre alternativ skulle tas fram varav ett var det förslag som Daniel Ekelund presenterat och som supportrarna hyllat i sociala medier.

De två andra förslagen skulle tas fram av Frölunda.

Nu är de två förslagen framme. På torsdagen presenterade Frölunda alla tre förslag och utförlig presentation av dem.

På ett medlemsmöte som ska hållas 19 april (eller 20 april, om Frölunda spelar SM-semifinal) får medlemmarna nu chansen att rösta om vilket klubbmärke som ska ersätta indianen och pryda spelarnas matchtröjor i höst.

ANNONS