Uppgifter: Björn Liljander från Uddevalla byter SHL-klubb

Han har gjort 13 säsonger i Frölundas organisation. Nu verkar det inte bli fler. Enligt Kvällsposten är Fredrik Sjöströms assisterande sportchef, Björn Liljander, klar för Malmö Redhawks.
– Jag har ett utgående avtal med Frölunda, och där står vi, säger Liljander om uppgifterna till Kvällsposten.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Uddevallabördige Björn Liljander har lång historik i Frölundas organisation. Till att börja med som tränare i klubbens olika juniorlag, senare i staben runt A-laget. De senaste fem säsongerna har han haft rollen som assisterande sportchef, med stort fokus på scouting, till sportchefen Fredrik Sjöström.

Men nu ser epoken i Frölunda ut att ta slut för 39-åringen.

Enligt Kvällsposten är nämligen ledaren klar som ny sportchef hos krislaget och seriekonkurrenten Malmö Redhawks till nästa säsong. Där kommer Liljander i så fall ta över uppdraget efter Malmö-profilen Patrik Sylvegård, som haft sportchefsrollen i Redhawks sedan 2012.

Sylvegård blir dock kvar i organisationen.

ANNONS

– Jag har ett kontrakt som går ut med Frölunda den här våren. Men i dagsläget väljer jag att inte kommentera min framtid ytterligare. Jag har fullt fokus på Frölunda, säger Björn Liljander om uppgifterna till Kvällsposten.

Mats Larsson, ordförande i Malmö, är också fåordig om uppgifterna.

– Jag kan i dagsläget inte kommentera det, säger han.

Enligt Kvällsposten är det ett längre avtal som Liljander har signerat. Och flytten kommer bli av, vare sig bottenlaget Malmö hänger kvar eller åker ur SHL.

LÄS MER: ”En dröm jag har haft sedan jag var liten”

ANNONS