Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Segrare. Josefine Ivehag vann montédebuten i Prix Andre Perdrix i franska Mauquenchy i förra veckan.

Ivehag vann montédebuten i Frankrike

Svenska mästarna Josefine Ivehag och Rock Me vann montédebuten Prix Andre Perdrix i franska Mauquenchy i förra veckan. Segern i montédebuten följdes upp med en fjärdeplats i disciplinen på Vincennes i Paris.

28-åriga Ivehag red ett perfekt lopp med Mimmi Elfstrands Rock Me och kammade hem första platsen på banan Mauquenchy i norra Frankrike i förra veckan. Segertiden skrev till 1.15,2 och första priset var på 127 000 kronor.

– Det var jättekul att vinna, men det trodde jag aldrig att jag skulle göra. Jag fick en bra start på loppet och lyckades vinna till slut, säger en nöjd Josefine Ivehag till Bohusläningen.

I torsdags svarade Josefine Ivehag för ännu en bra insats när hon blev fyra i disciplinen på tiden 1.14,3. Hon hamnade i fjärdeparet invändigt i det 2 850 meter långa loppet och hittade lycka vid upploppets början.

Rock Me, spelad till dryga fem gånger på vinnarspelet, avslutade sedan starkt till en fjärdeplats. Vann gjorde Ukerlza du Benjo med Mathieu Mottier i sadeln. Fjärde platsen gav 73 000 kronor.

– Den här tävlingen var betydligt tuffare och större än den i förra veckan. Och jag är jättenöjd med min egen insats, det var en kul utmaning, berättar Ivehag.

Hon fortsätter:

– Jag är glad över att Mimmi Elfstrand gav mig chansen att rida Rock Me i Frankrike.

Josefine Ivehag är bosatt utanför Lidköping, men bodde under en längre period i Uddevalla.

– Jag var där alla skolåren, men flyttade efter nian till Nuntorp där jag pluggade på Naturbruksgymnasiet, säger hon.