Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emilio Rossi och hans IFK Uddevalla jagar tredje raka SM-guldet. Bild: Håkan Fredriksson
Emilio Rossi och hans IFK Uddevalla jagar tredje raka SM-guldet. Bild: Håkan Fredriksson

Jämn toppstrid i SFL – flera lag slåss om titeln

Toppstriden i Svenska futsalligan är otroligt jämn – endast sju poäng skiljer mellan serieettan och femman.

Det börjar dra ihop sig på allvar i SFL när åtta spelomgångar återstår. Serien toppas fortfarande av Örebro FC på 39 inspelade poäng, som dock har en match mer spelad än övriga topplagen.

Tvåan IFK Uddevalla futsal har 37 poäng medan serietrean Hammarby och fyran Borås AIK ligger på 36 poäng. Femman Nacka Juniors har fyra poäng färre. Det blir minst sagt en spännande slutspurt.

– Vi visste om på förhand att det skulle bli en tuff serie. Många lag har överraskat positivt, bland annat Hammarby, men jag tror att allt kommer att avgöras under de tre sista omgångarna, säger Emilio Rossi i IFK Uddevalla om den jämna toppstriden.

Vad talar för er?

– Vi har vinnarmentaliteten, mest erfarenhet i viktiga matcher och klasspelare på varje position. Jag är helt hundra på att vi går hela vägen, berättar IFK:s landslagsspelare.

IFK:s stora bekymmer den här säsongen har varit att göra mål. Både hemma mot Linköping och Borås AIK borta hade laget svårt att utnyttja sina chanser

– Tidigare år behövde vi inte många chanser för att göra mål. Nu behöver vi fem–sex målchanser. Vi har verkligen fått kriga för våra mål den här säsongen, säger Emilio Rossi, som till vardags jobbar som barnskötare på en förskola i Göteborg.

Vad behöver ni göra för att gå hela vägen?

– Få i gång målskyttet, tro på det vi gör och ha rätt fokus i varje match. Kommer vi upp i den nivå som vi vet att vi kan, så är vi Sveriges bästa lag.

Någon press inför slutspurten känner inte Emilio Rossi.

– Nej, det gör jag inte. Det ska bli väldigt kul och jag ser fram emot varje match.

De tvåfaldiga svenska mästarna från Uddevalla har siktet inställt – de vill ta tredje raka SM-guldet.

– Vinner vi varje match så är vi svenska mästare i mars. Vi vill gärna spela ute i Europa igen.

Tuffa matcher väntar

För IFK Uddevalla futsal väntar två tuffa matcher i helgen. I den första matchen tar IFK emot Nacka Juniors på lördag. En dag senare åker Uddevallalaget till Göteborg för ett prestigemöte med IFK Göteborg futsal.

– Två tuffa matcher. Nacka har varit svagare mot slutet, men kan vid seger mot oss hålla SM-guldet vid liv. Blåvitt å andra sidan har haft bra form på sistone, det är alltid prestige mellan båda lagen, säger Rossi som hoppas på fullsatt i Agnebergshallen.

– Vi behöver allt stöd vi kan få. Vi vill gärna vinna SM-guldet tillsammans med Uddevallapubliken.