Torbjörn Gehrkes Jämtland reducerade till 2–3 i matcher i SM-semifinalserien mot Södertälje. Arkivbild.

Jämtland tvingade fram en sjätte match

Södertäljes basketherrar hade chansen att fixa finalplatsen i SM-slutspelet, men Jämtland ville annorlunda i Täljehallen. Tack vare 79–78-segern väntar en sjätte semifinal.

|

Med några minuter kvar såg det ut att bli en promenadseger mot ännu en hemmamatch och bibehållen finalchans för Jämtland. Men vid ledning med 74–64 kom rycket från Södertälje, det som så när säkrade spel om guldet.

När Martin Palmblad sänkte trepoängaren var det tionde raka hemmapoängen och den femte semifinalen var plötsligt helt jämn.

Och med 14,7 sekunder kvar ledde Södertälje med 78–77.

- Jag trodde vi hade den (segern) där. Vi får kolla på matchvideon vad vi gjorde, säger Palmblad till CMore.

I det läget tog coachen Torbjörn Gehrke en time out och Jämtland lyckades få till ett sista, lyckat anfall. Med 6,3 sekunder kvar på klockan petade RT Guinn i 79–78 och Jämtland höll undan till 2–3-reducering i semifinalserien.

Södertälje kan avgöra serien på fredag, men då får det inte se ut som i hemmahallen på tisdagskvällen.

- Vi måste förbättra oss på alla plan. Vi spelade bra periodvis men får inte slappna av. Jämtland är ett bra lag, säger Martin Palmblad.

I den andra semifinalen är det fördel Borås. Klubben har 3–2 i matcher mot regerande mästaren Norrköping Dolphins. Den sjätte matchen i den serien spelas i Norrköping på torsdag.