Jättepublik när domarparet från Uddevalla dömer hemmanationen i VM

Uddevalladomarna Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik får nytt förtroende i världsmästerskapet – i en ny toppmatch.

ANNONS
|

– Ja, nu på onsdagsmorgonen fick vi besked om att vi nominerats till kvällens match mellan Tyskland–Spanien, berättar Mattias Wetterwik för Bohusläningen.

Tyskland och Frankrike är redan klara för semifinalspelet, men där är det en kamp om förstaplatsen. Spanien spelar för sin del för att nå en så hög placering som möjligt i mellanrundans grupp. Slutplaceringen avgör om det blir en plats i det väntade OS-kvalet.

– Så det är mycket som står på spel ikväll. Nu är våra matchförberedelser igång för fullt.

Paret har tidigare dömt Tyskland i gruppspelsmatchen mot Ryssland.

– Men vi har sett båda lagen live flera gånger de sista dagarna, så vi känner på förhand att vi har bra koll på lagen samt deras olika spelsätt och taktik.

ANNONS

Inramningen kommer att bli minst sagt speciell med 19 250 personer i Kölns fullsatta Lanxess arena.

– En fantastisk upplevelse att få döma en sådan viktig match inför en sådan inramning. Vi hoppas göra vår bästa insats under mästerskapet, säger Wetterwik.

Senare under onsdagskvällen kommer det internationella förbundets beslut om vilka sex domarpar som kommer att vara kvar för turneringens sista matcher och vilka fyra par som får packa väskorna och åka hem.

– Självklart är vår målsättning att vara kvar, det hade varit fantastiskt, men vi fokuserar på det vi själva kan påverka först och främst, säger det svenska domarparet.

ANNONS