Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gösta Andersson från Lyckorna GK paragolf tog emot 10 000 kronor efter Uddevalla näringslivs årliga golfturnering. Bild: Adam Jönsson

”Jättetillskott” till Lyckorna GK paragolf

Lyckorna GK:s paragolfsektion får ett välkommet tillskott. Klubben får ett bidrag på 10 000 kronor.
– Det är ett jättetillskott, säger Gösta Andersson, ledare i LGK:s paragolf.

Vinnarna i Uddevalla näringslivs välgörenhetsgolfturnering får varje år välja en parasportorganisation som ska få ett bidrag på 10 000 kronor.

Efter årets tävling står det klart att Lyckorna golfklubbs paragolfsektion står som mottagare av bidraget.

– Det är ett jättetillskott. Vi har inte så stor budget normalt sett så det kommer att komma väldigt väl till pass, säger Gösta Andersson, ledare i LGK paragolf.

Hur kommer ni att använda pengarna?

– Den spontana tanken är att använda det till träningsverksamheten eller andra aktiviteter där vi kan utöka både vår bredd och topp.

LGK paragolf har i dag en träningsgrupp på ett tiotal personer som tränar på klubben varje vecka. Bland spelarna finns det både bredd och topp, säger Andersson.

– Bredden är i form av nybörjare som börjat hos oss i år. När det gäller toppen så har vi flera spelare ute på de nationella paragolftourerna, säger Andersson.

Under året har LGK även utökat breddverksamheten genom att erbjuda prova på-tillfällen för kommunala boenden och dagliga verksamheter.

– Vi har haft 15–20 personer varje vecka som kommit till oss, slagit lite bollar och har haft kul, säger Andersson.