Jörgen Ericson (höger) blir kvar som huvudtränare för GFC.
Jörgen Ericson (höger) blir kvar som huvudtränare för GFC. Bild: PETTER ARVIDSON

Jörgen Ericson kvar som huvudtränare för GFC – tillsammans med Mats Gren

Jörgen Ericson blir kvar som huvudtränare för Göteborg FC. Han kommer att dela jobbet tillsammans med IFK Göteborgs tidigare sportchef Mats Gren.

ANNONS
|

Bohusläningen kunde redan i början av november berätta att Jörgen Ericson från Uddevalla tillfälligt skulle ta över damallsvenska Göteborg FC då Marcus Lantz lämnat sitt uppdrag som huvudtränare. Ericson hade dessförinnan varit assisterande tränare.

Men nu står det klart att Ericsons roll som huvudtränare permanentas över de kommande två säsongerna. Vid sin sida får han IFK Göteborgs tidigare sportchef Mats Gren. Duon kommer att dela på ansvaret som huvudtränare.

– Jätteviktigt att Jörgen är kvar, det ger en kontinuitet och en garanti för att vi kan bygga vidare på de två senaste säsongernas goda resultat, säger sportchefen Lasse Svensson i ett pressmeddelande.

ANNONS

– Med Mats vid Jörgens sida skapar vi en organisation där vi ger klubben och laget möjligheter att växa och ta nästa kliv i föreningens utveckling.

Mats Gren kommer närmast från rollen som sportchef i IFK Göteborg.
Mats Gren kommer närmast från rollen som sportchef i IFK Göteborg. Bild: MATHILDA AHLBERG

Duon kommer också att ta ett helhetsansvar över den sportsliga verksamheten, vilket innefattar ansvar för klubbens F19- och F17-lag.

– Jag känner ju Mats sedan tidigare. Han är en väldigt bra person och därtill rutinerad, kunnig och och erfaren både som spelare och tränare. Dessutom tänker vi fotboll på samma sätt, säger Jörgen Ericson i pressmeddelandet.

Mats Gren:

– Det ska bli spännande att bli delaktigt påg planen igen på ett annat sätt än under åren i Blåvitt. Sedan funkar Jörgen och jag väldigt bra ihop. Jag ser fram emot en väldigt spännande säsong med allsvenskan, cupen och Champions league.

ANNONS