Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Brottningsduo i löpspåret. MMA-stjärnan Jack "The Joker" Hermansson och brottningstränaren Patrik Hedqvist representerade Uddevalla atletklubb i Strandjoggen.

Jack Hermansson – en joggande joker

Rekordmånga deltog i Strandjoggen. Bland dem en MMA-stjärna från Uddevalla. Jack "The Joker" Hermansson sprang loppet för första gången.

Det var många föreningar som var representerade i stora grupper under Strandjoggen. Uddevalla sim, Blue rocks, Kropps och Uddevalla AK för att nämna några.

UAK:s brottare var ett 40-tal som sprang i röda tröjor. Med dem en tidigare medlem – och en av Sveriges hetaste kampsportare. Jack "The Joker" Hermansson trivdes i solskenet vid målgången tillsammans med brottningstränaren Patrik Hedqvist. Han anmälds sig dagen före och hade ingen aning om vilken tid han fick.

– Jag brukar inte springa så ofta och har aldrig sprungit det här loppet förut. Jag skulle ha dragit på ännu mer känner jag nu efteråt. Nästa år så, sa "The Joker" som gillade Strandjoggen.

– Skitkul. Go stämning och fint väder så det här blir nog en tradition.

Hermansson har varit hemma i Uddevalla i några dagar. Han har hängt med kompisar, fiskat en del och tränat lite smått. Medvetet har det varit lugnare tempo sedan UFC-galan i Globen och segern mot Alex Nicholson för två veckor sedan.

– Jag har kopplat bort mig från omvärlden för att får lite avslappning mentalt. Det blir vila den här veckan så är det hårdträning i nästa vecka igen.

Efter Jacks tredje seger i UFC infanns sig en viss tomhet men den känslan byttes snabbt till tävlingslusta. Han siktar givetvis uppåt och vill in i oktagonen snart igen.

– Jag blev snabbt sugen på en ny match. Back in business, in i dimman och träna på, säger han.

När börjar du tänka på MMA igen?

– Det är alltid i tankarna och jag börjar träna hårt igen på måndag och förhoppningsvis får jag en ny match väldigt fort.

Uddevalla AK:s Patrik Hedqvist var givetvis glad att Jack Hermansson var hemma och i klubbens färger igen.

– Det är jättekul och betyder mycket för oss, bra reklam att han är här och att han lyckats så bra i sin vidare karriär. Att han får gå i Globen är vi jättestolta över, det är inte många brottningsklubbar i Sverige som har fostrat en UFC-stjärna. Han har lärt sig grunderna hos oss. Jag är stolt och glad, säger Patrik Hedqvist som också sprang Strandjoggen.