Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

Jack Hermansson: "Nästa match är alltid den största i mitt liv"

Sju månader av olidlig väntan är snart över. I helgen – i USA – är Jack Hermansson tillbaka efter karriärens bästa fight.
– Nästa match är alltid den största i mitt liv. Det är den som får mig att klättra eller falla, säger han.

I Brasilien, den 12:e maj, bröt Jack "The Joker" Hermansson revbenet i matchen mot hemmafightern Thales Leites.

Ändå vek sig inte Jack Hermansson från Uddevalla. Trots den enorma smärtan lyckades han vända och vinna sitt livs match.

Men det brutna revbenet fick konsekvenser. Skadan har hållit honom borta från buren i över ett halvår.

– Det kliar i hela kroppen. Skadan tog tid att läcka och nu är det på tiden att jag får gå en match, säger Jack Hermansson.

Natten mot söndag möter han amerikanen Gerald Meerschaert under UFC-galan i Milwaukee.

– Det ska bli sjukt kul att gå match igen. Det är höjdpunkten med att hålla med på med MMA (mixed martial arts). Jag vill framåt i karriären och kommande match är alltid nästa steg för att klättra upp mot toppen.

Bland de bästa i världen

I sporten MMA är bara de 15 bästa i världen rankade i varje viktklass. I mellanvikt ligger både Jack Hermansson och motståndaren Gerald Meerschaert strax utanför den listan.

– Matchen kräver en enorm mängd av uppladdning som enbart är riktade mot de 15 minuter som fighten pågår. Det skulle betyda allt för mig att vinna.

Han fortsätter:

– Så nästa match alltid den största i mitt liv. Det är den som får mig att klättra eller falla. Skulle jag förlora, så kan jag få vänta i ett halvår innan jag får gå upp i buren igen.