Jack Hermansson är redan ute efter revansch efter att han förlorade stormatchen mot Jared Cannonier. "Det är en lärdom som svider, men som är nödvändig
Jack Hermansson är redan ute efter revansch efter att han förlorade stormatchen mot Jared Cannonier. "Det är en lärdom som svider, men som är nödvändig Bild: SIMON HASTEGÅRD

Jack Hermansson om knocken, besvikelsen och nästa motståndare

Total besvikelse, en värkande kropp och tankar som för honom tillbaka till barndomen. Där har du Jack Hermanssons känslor efter smällen och kvällen i Köpenhamn.

ANNONS

Under söndagen hade Jack Hermansson precis kommit hem till Oslo när Bohusläningen når honom.

– Efter matchen så försökte jag förklara känslan för min tjej. Jag sa till henne att det känns lite som när man var liten och hade gjort något jäkligt dumt och att man ångrade det som bara den. Jag önskar att jag hade kunnat spola tillbaka tiden. Det är en väldigt frustrerande känsla, säger Jack Hermansson.

Ramlar i ranking

Förlusten mot Jared Cannonier innebär att 31-åringen från Uddevalla tappar sin ranking som femma i mellanviktsdivisionen.

– Nu måste jag antagligen göra ett par överbevisande vinster för att komma tillbaka till den otroligt fina positionen som jag hade innan matchen mot Cannonier. Jag vet att jag har extremt mycket hårt arbete framför mig för att ta mig tillbaka.

ANNONS

"För nakna"

Nästan ett dygn efter storfajten i Köpenhamn kände han sig ångerfull över vissa saker.

– Förberedelserna och matchplanen var bra, men min närvaro inne i buren var inte tillräckligt vass. Jag planerade saker i huvudet, men de blev för lättlästa för Cannonier. Exempelvis blev mina nedtagningar för nakna och uppenbara.

En lärdom som svider

Jack Hermansson menar att uppercuten som sänkte honom hade kunnat undvikas om hans nedtagningsförsök varit mer oförutsägbara.

– Det slaget var som en ljusbrytare. Det kändes som att ljuset släcktes och tändes om vartannat. Plötsligt satt jag där på backen utan att fatta hur jag hamnat där.

Det samtidigt som Cannonier kom med kraftfulla slag.

– När jag ser på tv-bilderna i efterhand, så var det inte mer än rätt att domaren bröt matchen. Jag rörde mig inte tillräckligt. Det här var ett bevis på att jag har mer att lära innan jag är redo för en titelmatch. Det är en lärdom som svider, men som är nödvändig.

Vill möta en amerikan

Efter fajten hade Jack Hermansson samlat på sig lite småskador.

– Mina smalben är svullna, käken är stel och jag fick någon blåtira. Men inga allvarliga skador. Nu ska jag läka så att kroppen blir hel och fin och kan bli redo för träning.

ANNONS

Om ”The Joker” får välja så hoppas han gå nästa match under slutet av året.

– En jag kan tänka mig att möta är amerikanen Ian Heinisch (rankad tia). Han är på uppåtgående och en fajter som det är mycket hajp kring.

ANNONS