Jack Hermansson vann sin senaste fajt när han i somras besegrade Kevin Gastelum på den så kallade Fight Island i Abu Dhabi.
Jack Hermansson vann sin senaste fajt när han i somras besegrade Kevin Gastelum på den så kallade Fight Island i Abu Dhabi. Bild: UFC

Jack Hermansson redo för fajt efter struliga uppladdningen

Han har tvingats byta motståndare två gånger på tre veckor. Men inför helgens UFC-gala i Las Vegas är Jack "The Joker" Hermansson laddad – och säker på seger.
– Det spelar inte någon roll vem jag får som motståndare så länge som jag får fajtas, säger Hermansson.

ANNONS

Det har varit en minst sagt skakig upprinnelse till Jack "The Joker" Hermanssons fajt på UFC-galan i Las Vegas i helgen.

Den tilltänkte motståndaren Darren Till tvingades tacka nej på grund av skada. Ersättaren Kevin Holland testade positivt för covid-19.

Med bara en vecka kvar till galan blev det till slut klart att den trettonderankade italienaren Marvin Vettori är den som kommer gå upp mot den fjärderankade svensken.

”Då tvekade jag inte alls”

– Det spelar inte någon roll vem jag får som motståndare så länge som jag får fajtas, säger Hermansson i en intervju med ESPN:s Ariel Helwani.

Men efter Holland tvingats lämna återbud trodde den Uddevallabördige MMA-stjärnan för en sekund att det inte skulle bli någon match över huvud taget.

ANNONS

– När jag fick beskedet kändes det som att världen rasade samman, att jag hade gjort alla förberedelser för en match som inte skulle bli av. Men sen berättade de för mig att det fanns en ersättare. Då tvekade jag inte alls.

Vill utmana om titeln

Hermansson får ses som favorit till segern, och vid en seger hoppas ”The Joker” på en ännu mer meriterad motståndare i nästa match.

– Då behöver nästa fajt vara en utmanarfajt. Antingen mot Robert Whittaker (etta på rankingen) eller Paulo Costa (tvåa), säger Hermansson.

Israel Adesanya är just nu innehavare av mästarbältet i UFC:s mellanviktsklass och skulle kunna vara en potentiell motståndare för Hermansson efter en seger mot antingen Whittaker eller Costa.

Fajten mellan Hermansson och Vettori går tidigt söndag morgon svensk tid.

ANNONS