Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Jack Hermanssons senaste match var mot Jared Cannonier i Köpenhamn. Nu skjuts nästa fajt mot Chris Weidman upp. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Jack Hermanssons fajt skjuts upp

Jack "The Joker" Hermanssons fajt mot Chris Weidman skjuts upp på grund av coronaviruset – bara dagar efter de sensationella uppgifterna att matchen kunde avgöras utan publik på en privat ö.

Det är på sin hemsida som UFC meddelar att alla kommande galor skjuts upp på obestämd framtid.

Den första galan som nu inte blir av är UFC 249, vilken skulle ha arrangerats den 18 april. Anledningen är påtryckningar från Disney som äger det sändande bolaget ESPN.

– Krafterna där har bett mig att lägga mig och inte arrangera den här galan nästa lördag, säger Dana White i en intervju med ESPN.

Jack Hermansson skulle ha mött Chris Weidman i Oklahoma City den 2 maj. Men efter coronavirusets utbrott i USA kom tidigare i veckan sensationella uppgifter om att UFC säkrat en privat ö där fajter kunde komma att hållas utan publik.

– Var den ön är har jag ingen aning om och jag vet inte hur de ska få till det här. Det blir spännande att se och jag får bara hålla mig i form och se hur det går, sade Hermansson till Bohusläningen då.

Nu verkar det alltså som att även den här matchen skjuts på framtiden.

Däremot säger UFC:s ordförande Dana White att han fortfarande har för avsikt att genomföra matcher på den privata ö som det tidigare rapporterats om. Men när dessa i så fall kommer att bli av är oklart.

– Fajtön är på riktigt, infrastrukturen håller på att byggas just nu. Det kommer att ske och kommer att sändas på ESPN, säger White.