Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Lämnar. Jenny Alm lämnar Esbjerg för spel i Köpenhamn nästa säsong.

Jenny Alm klar för Köpenhamn

Jenny Alm gör som landslagskollegan Johanna Bundsen och flyttar till Köpenhamn kommande säsong. – Det känns som det är rätt steg att ta, säger hon till Bohusläningen.

Jenny Alm, ursprungligen från Uddevalla och Kroppskultur, har spelat för Esbjerg i danska ligan de senaste två åren. Men nu är det färdigspelat där och eftyer säsongen går flyttlasset till Köpenhamn.

Den svenska handbollsstjärnan återförenas där med tidigare klubbkompisen både i Sävehof och Kroppskultur, målvakten Johanna Bundsen. Även landslagskollegan Hanna Blomstrand går till Köpenhamn nästa säsong.

– Det ska bli kul att komma dit för Köpenhamn satsar lite och har många nya spelare på gång, säger Alm.

Jenny Alm lämnar därmed det regerande mästarlaget Team Esbjerg efter två år. Den 27-årige tvåvägsspelaren har skrivit på för tre år med Köpenhamnsklubben.

– Jag har trivts fantastiskt bra i Esbjerg de här två åren och hoppas det blir bra där också när det blir färdigt. Jag kommer att sakna klubben. men innan jag slutar ska jag vara med och ta medaljer med laget, säger hon vidare.

En stor anledning till att det nu blir Köpenhamn i stället för Esbjerg är att det också blir närmare till Göteborg och Uddevalla. I Göteborg har hon pojkvännen och i Uddevalla bor familjen.

– Det ska bli kul att komma lite närmare hem samtidigt som det blir lite kortare för dem att komma ner och kolla på matcherna, säger hon.