Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Sparkas. Joakim Jensen sparkas av Gauthiod i division 2 efter bara två seriematcher.

Jensen får sparken - efter två matcher

Joakim Jensen får sparken i Gauthiod. Redan efter två omgångar i division 2 har klubbens tålamod tagit slut.

Joakim Jensen kom till Gauthiod i Grästorp inför säsongen 2016. Då hade han fått sparken från IFK Uddevalla på sommaren 2014. Men det blev bara ett år och en försäsong i Gauthiod. Redan efter två omgångar meddelade klubben honom på måndagen att han får sparken.

– Jag blev helt tagen på sängen av beskedet och har inte alls haft detta på känn, säger Joakim Jensen till Bohusläningen.

Gauthiod har inlett säsongen med en oavgjord och en förlust. I premiären blev det 2–2 borta mot KBK Karlstad och i senaste matchen blev det förlust mot Vänersborgs IF med 1–3.

– Jag tycker vi fått ihop det riktigt bra spelmässigt på försäsongen och i inledningen av serien, men det räckte tydligen inte, säger Jensen.

Förklaringen han har fått av Gauthiod är att han och klubben ska gå skilda vägar eftersom flera spelare tappat förtroendet för honom. Att höra det kommer som en överraskning för honom.

– Det är väl spelare som kanske är missnöjda med för lite speltid och så kanske, men jag tycker att vi haft en bra dialog om det. Jag kunde inte gjort något annorlunda, säger Jensen som nu helt plötsligt blir ledig från fotbollen.

– Det är lite tråkigt för jag trivdes verkligen med killarna i laget. VI får väl se vad som händer framöver. Nu får jag mer tid till familjen, säger han.

Lars Emanuelsson är fotbollsansvarig i Gauthiod och säger att beslutet helt och hållet beror på det sportsliga.

- Vi är inte överens om hur den här gruppen ska utvecklas vidare på bästa sätt. Vi vill ta det en kliv längre än den sjundeplats vi tog i fjol och det anser vi inte att nuvarande ledarkonstellation kan göra. Därför vill vi agera så tidigt som möjligt, säger Emanuelsson.

Han vill understryka att det inte handlar om att Joakim Jensen misskött sig på något vis.

- Nej, jag tycker detta är oerhört tråkigt och tycker mycket om Jocke som människa. Detta beror enbart på det sportsliga, säger han och poängterar att detta är andra gången på 25 år som Gauthiod sparkar en tränare.

Att det sker efter bara två seriematcher tycker han inte heller är konstigt.

- Vi har ju spelat fler matcher än så på försäsongen och då tycker vi det är bra att agera så tidigt som möjligt för att få till en förändring.

Gauthiod kommer att ledas av Richard Nilsson som varit spelande assisterande tränare till Joakim Jensen. Han blir nu huvudtränare. Men Gauthiod söker efter en assisterande tränare.

- Richard blir huvudtränare men eftersom han spelar måste vi ha in en assisterande också, men vem det blir får vi återkomma till.