Mattias Bjärsmyr gav Göteborg ledningen på nick.
Mattias Bjärsmyr gav Göteborg ledningen på nick. Bild: Thomas Johansson/TT

Bjärsmyr tvåmålsskytt när Göteborg vann

På Gamla Ullevi möttes två lag som nog är glada att säsongen 2020 är över. Mattias Bjärsmyr blev matchhjälte när Göteborg tog en skön 2–0-vinst mot Sirius i Henriks Rydström sista match som tränare för Uppsalalaget.

Göteborg säkrade definitivt allsvenskt kontrakt i förra omgången efter en seger mot Östersund. I dag kraftsamlade man och vann på hemmaplan mot Sirius. Mattias Bjärsmyr blev matchhjälte när Göteborg segrade med 2–0.

Hemmalaget rivstartade, och Robin Söder sköt i ribban redan efter sex minuter. Sirius, som tappat formen från i somras, hade svårt att gå i gång spelet i början av matchen.

Thors sista match

Göteborg starka start lönade sig. I den elfte minuten slog Tobias Sana en frispark, Mattias Bjärsmyr kom högst i straffområdet och skarvade in 1–0 för hemmalaget.

Henrik Rydström, som lämnar tränaruppdraget i Sirius efter säsongen, skickade ut en rejält reservbetonad elva med flera unga namn. Lagkaptenen Niklas Thor, som också lämnar klubben efter säsongen, fick hoppa in i halvtid.

– Det är ju andra gången jag slutar i Sirius, haha. Det är tufft att sluta, men man kan se tillbaka på många år med glädje, säger Thor till Dplay efter matchen.

"Mörk i sinnet"

Utöver en nick i ribban från Sirius Jamie Rocha blev den andra halvleken relativt chansfattig för bortalaget. I stället var det Mattias Bjärsmyr som dubblade sin målskörd för dagen genom att vackert göra 2–0 på volley.

Rydström var uppgiven efter matchen.

– Efter den här avslutningen blir man aldrig tränare för Sirius igen. Det var sämst, av mig alltså. Det där försvarsspelet på andra målet var inte bra, sade Rydström till Dplay.

– Just nu är jag mörk i sinnet och jävligt besviken. Det har varit två fantastiska år här, trots att vi tappade fart i slutet.