Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jonathan Dahlén.

Jonathan Dahléns dröm blev sann

Han skrev på för Vancouver, kom hem, stod emot allt intresse från SHL för att ta sitt Timrå till högsta serien. Segern med 2–0 borta mot Karlskrona i den sjunde och avgörande kvalmatchen gjorde Jonathan Dahléns dröm till verklighet.

När Timrå låg under med 1–3 i matcher sade Jonathan Dahlén att han aldrig skulle förlåta den som gav upp. Ingen i Timrå gav upp. Laget vände på steken och tog de tre segrar som bar laget till SHL.

- När det var några sekunder kvar och pucken gled ur vår zon. Då var jag bara glad, det var en mäktig känsla, säger Dahlén till TT.

Avgjorde själv

Givetvis var det Jonathan Dahlén själv som var spelaren bakom det 2–0-mål som blev avgörande, även om han fick god hjälp av Karlskronas back Cory Murphy som styrde in pucken bakom egen målvakt.

- Jag såg att han åkte mot mål och tänkte att jag lyfter pucken på honom och in. Nej, det var en del tur, säger han skämtsamt.

Firade med fansen

Efter slutsignalen invaderade Timrås supportrar isen där de jublade och sjöng tillsammans med sina hjältar.

- Vi har fått ett fantastiskt stöd och krigade oss tillbaka i matchserien, säger Dahlén.

Inför förra säsongen skrev Dahlén på ett flerårskontrakt med NHL-laget Vancouver Canucks och tanken är förstås att han ska ha spelat till sig en tröja på andra sidan Atlanten när Timrå till hösten spelar SHL-premiär. Minuterna efter slutsignalen ville huvudpersonen själv bara njuta av ögonblicket.

- Nu vill jag bara fira och vara med det här underbara gänget så länge som möjligt, säger Jonathan Dahlén.