Segrare. Per-Oskar Carlsson, BJK i Grebbestad, vann K 6:ornas egen pokal, Bertas pokal, med Anzy.
Segrare. Per-Oskar Carlsson, BJK i Grebbestad, vann K 6:ornas egen pokal, Bertas pokal, med Anzy.

Jubileum för Ägirskölden

80 år efter första seglingen seglades Ägirskölden återigen på hemmabanorna i Uddevalla. Efter tre seglingar, men fyra starter, var det klart att Royne Moberg, SS Fram, tagit en tredje inteckning i det ständigt vandrande priset med sin K 6. Insatsen räckte även till seger i K 6:ornas eget klassmästerskap, som seglades i ytterligare en segling.

ANNONS
|

Förhållandena var inte helt enkla och efter halva tredje heatet tvingades tävlingsledningenstarta seglingen på grund av att vinden vred hela 45 grader på Byfjorden. Även i fjärde seglingen kom ett likadant, men kortvarigare, vindskifte.

SS Fram, kosterbåtarnas eget sällskap, dominerade i deltagarlistan, men fick lämna några priser till de andra klubbarna.

Kosterpokalen seglades som en distanssegling på 13 distansminuter på SS Viken-Ägirs beprövade bana för Uddevallaregattan. Flera åskfronter drog över banområdet med 12-13 m/ sekund i byarna.

Arna Göksöyr, Strömstad, vann åter en inteckning i Kosterpokalen, och kan nu räkna inteckningar i tvåsiffrigt.

Tävlingen om Bertas pokal gällde placeringar i samtliga fem seglingar för K 6:orna. Royne Moberg såg länge ut att ta hand om pokalen, men en grundstötning vid Uddevallabronunder Kosterpokalseglingen förstörde den fina sviten av resultat.

ANNONS

Istället blev det Per-Oskar Carlsson, från Bohuslänska Jaktklubben I Grebbestad, med den jämna serien 3-3-5-2-3, som tog hand om Bertas pokal till nästa år.

ANNONS