Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Julia Spetsmark, till höger, är klar för Super League-klubben Manchester City. Inför flytten frågade hon tidigare City-spelaren Kosovare Asllani, till vänster, om råd. Arkivbild.

Julia Spetsmark till Man City

Landslagsmittfältaren Julia Spetsmark följer inte med Kif Örebro ner i elitettan. På tisdagen skrev 28-åringen på ett ettårskontrakt med engelska Manchester City.

"Det är lite utav en dröm faktiskt. Jag har bara hört gott om den här klubben", säger Julia Spetsmark till klubbens hemsida.

Spetsmark, som sedan EM i somras har haft en fast plats som yttermittfältare i den svenska landslagstruppen, säger att Kosovare Asllani, tidigare i Manchester City, talat gott om klubben. Kontraktet gäller från januari.

"Ända sedan jag var liten har jag velat spela i England. Jag har väntat på en chans att få spela här så jag är verkligen glad", säger hon.

Manchester City, som har inlett Super League-säsongen med fyra raka segrar, gläds åt nyförvärvet.

"Hon är en spelare med enorma offensiva kvaliteter – och kan spela både centralt och på kanterna. Hon gillar att gå rakt på mål och har legat bakom mängder av mål i Sverige", säger tränaren Nick Cushing.