Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Julia Walstern har fått en nytändning i Kungälv

Fem mål senast, 42 totalt, och trea i interna skytteligan. Julia Walstern är tillbaka med besked efter korsbandsskadan.
– Jag har fått en nytändning i Kungälv, säger hon.

I söndags var Julia Walstern tillbaka på olycksplatsen: Skara idrottshall. Det var där som hon skadade korsbandet i höger knä i december 2016.

Då var hon lagkapten för F18-landslaget och spelade för Sveriges bästa lag, IK Sävehof.

Därefter blev det ingen mer match för storklubben för talangen från Lysekil.

– Det väckte minnen att komma tillbaka till Skara, absolut. Att dra korsbandet gjorde såklart väldigt ont och jag förstod då att jag inte skulle få spela handboll på ett bra tag, säger Julia Walstern.

Det blev 18 månader av skadefrånvaro och inför årets säsong skrev 20-åringen på för Kungälvs HK i SHE (svensk handbollselit).

Den här säsongen har den vänsterhänta högernian gjort 42 mål på 17 matcher. Det gör att hon ligger trea i lagets interna skytteliga.

– Kungälv som klubb har betytt väldigt mycket för mig. Jag har fått jättemycket förtroende och trivs fantastiskt bra i laget. Här har jag fått en nytändning och en stor möjlighet i karriären, säger Julia Walstern.

Hon utvecklar:

– Det är roligt att jag har kommit till ett lag där jag känner mig behövd och önskad. Det känns som att klubben och tränaren tror på mig och vill att jag ska lyckas. Därför vill jag ge tillbaka så mycket som möjligt.

"Har mer att ge"

Julia Walstern menar att hon tagit steg framåt under hela säsongen och att hon nu har kommit in i samspelet med lagkompisarna.

– Samtidigt har jag mycket mer att ge. Med mer träning kan jag kan utvecklas ytterligare. Bland annat måste jag jobba med mitt tempo och se mina medspelare mer. Jag vill bli en bättre framspelare och inte bara göra mål.

Jagar slutspelsplats

Kungälvs HK var nykomlingar inför årets säsong i högstaligan. På upptaktsträffen fick tränarna tippa tabellen och de placerade KHK som jumbo.

Men Kungälv har överraskat och har nu den sista och åttonde slutspelsplatsen.

– När jag kom till klubben märkte jag ganska fort att vi hade högre kapacitet än att komma sist. Jag tror att det mest var de utomstående som såg oss som underdogs.

Det återstår fem omgångar av grundserien och snart kan ett slutspel vänta för Kungälv.

– I de matcherna som är kvar ska vi gå in med attityden att vi inte har något att förlora. Vi kan skaka av oss pressen samtidigt som vi har alla möjligheter i världen att gå till slutspel.