Tobias Pettersson är inte längre tränare för Boden handboll i SHE.
Tobias Pettersson är inte längre tränare för Boden handboll i SHE. Bild: SIMON ELIASSON

Jumbolaget petar Tobias Pettersson från tränarposten

Tobias Pettersson, handbollstränare från Uddevalla, har fått lämna uppdraget i Boden handboll. Dåliga sportsliga resultat har lett till en förtroendekris som inte bygger förtroende längre, meddelar SHE-klubben.

ANNONS
|

Handbollstränaren Tobias Pettersson tog över SHE-laget Boden i juni 2019. Uddevallabon och den tidigare Kroppstränaren skrev på för två år och höll klubben kvar i den högsta serien i fjol, trots att laget slutade nästa sist. Det planerade kvalet ställdes in i pandemins framfart och Boden behöll sin SHE-status.

Nuvarande säsong har startat tungt och Boden står fortfarande utan seger efter åtta omgångar. I hopp om att få till en förändring är det sedan i fredags inte längre Tobias Pettersson som leder laget.

Klubben meddelade sitt beslut att frånta Pettersson ansvaret via sin hemsida:

"Boden Handboll IF lyfter bort tränaransvaret, men han kommer fortfarande vara anställd i föreningen. Det är ett beslut som grundar sig på att det har uppstått en förtroendekris till följd av sportsliga resultat och olika strategier i ledarskap, strategier som inte bygger förtroende längre".

ANNONS

Tills vidare leds laget av Kenneth Harlin som var Tobias Petterssons assisterande tränare.

Bohusläningen har sökt Tobias Pettersson.

ANNONS