Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Charlotte Kalla blev chockad när hon hörde att Stina Nilsson kan missa VM.

Kalla förvånad över Nilssons skada

Charlotte Kalla blev chockad när hon fick höra att Stina Nilsson antagligen missar skid-VM i Seefeld.

Mycket ska till om Stina Nilsson ska kunna vara med i skid-VM i Seefeld som startar om knappt fyra veckor. Bristningen i baksidan lår, som hon ådrog sig under förra helgens tävling i estländska Otepää, var allvarligare än i alla fall landslagskompisen Charlotte Kalla trodde.

- Jag hade inte förväntat mig att det var ett sådant tidsperspektiv, att VM skulle vara i fara. Det var jättetråkigt att få det beskedet, säger hon.

Sprintstjärnan Nilsson lämnar ett tomrum efter sig, säger Kalla. Medan hon själv är i Ulricehamn för helgens världscuptävlingar befinner sig Stina Nilsson i Östersund för att rehabilitera sig.

- Vi har haft lite sms-kontakt. Framför allt är det tråkigt för Stina men man är lite egoistisk också, för man saknar henne här. Hon är en tjej som sprider go stämning.

En annan potentiellt negativ sak är att pressen blir mer koncentrerad på Kalla, som utan Nilsson allt tydligare får bära oket som landslagets stora stjärna. Den pressen borstar hon dock snabbt av sig.

- Det här året har varit som en enda lång framgångssaga för de svenska tjejerna. Med tanke på hur många pallplatser det har varit så är det inte bara jag och Stina.