Kallas kompis från Colombia stoppades

ANNONS
|

Colombianen Jhon Avecedo, 37 år, flyttade till Sverige och Matfors för kärlekens skull för åtta år sedan. För ett år sedan testade han för första gången skidåkning – och bestämde sig för att satsa på VM.

Längs med vägen har han bland annat fått tips och hjälp av svenske VM-stjärnan Charlotte Kalla, som lärt ut grunderna i den svåra konsten att åka skidor.

– Det är det bästa. Att en sådan som hon tar sig tid från sin egen träning för att hjälpa mig. Hon har visat hur man gör, kommit med tips och mailat lite och frågat hur det går. En jättetrevlig tjej. Jag hoppas att det går jättebra för henne och för hela svenska landslaget, har Acevedo sagt till Sundsvalls Tidning.

ANNONS

På söndagen var det tänkt att han skulle åka sprintstafett för Colombia, men hans lagkamrat var så långsam att han varvades – och därmed plockades av banan. Snopet för Acevedo, som dock sedan tidigare gjort sig känd som en kille som inte ger upp.

Något som imponerat på den svenske stjärnan Charlotte Kalla. Efter ett träningspass med Acevdo sa hon till P4 att hon inspirerades av colombianens kamp:

– Det är en del av resan att ta möta motgångar. Det är jobbigt att vara uppe i dem men jag upplever ofta att jag kan ha en större energi efter en motgång. Det blir ännu mer klart för mig varför jag gör det här.

Förhoppningsvis kan de orden trösta Acevedo idag.

ANNONS