Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Kalle Olsson när Luleå mötte Örebro i september. Bild: OLA WESTERBERG
Kalle Olsson när Luleå mötte Örebro i september. Bild: OLA WESTERBERG

Kalle Olsson lämnar Örebro: "Det har varit en ära"

Över 300 matcher under sju säsonger. Kalle Olsson är en klubbikon i Örebro HK. Nu lämnar den Munkedalsbördige liraren SHL-klubben.

SHL-klubben Örebro meddelar att forwarden Kalle Olsson, med Munkedals BK som moderklubb, lämnar efter sju säsonger.

34-åringen har spelat 339 matcher i klubben och gjort 47 mål och 73 assist mellan 2012 och 2019.

– Kalle har betytt otroligt mycket för klubben under sina sju säsonger och en mer laglojal kille är svårt att hitta. Jag vill tacka Kalle för hans fina insatser i klubben och hoppas att han en dag kommer ha en roll inom föreningen, säger Örebro hockeys sportchef Niklas Johansson till orebrohockey.se

Olsson var med och spelade upp Örebro till högsta serien under sin första säsong i klubben. I SHL 2018/2019 har han spelat 35 matcher och noterats för fyra poäng.

I ett brev på Örebros hemsida tackar Kalle supportrarna och klubben för tiden han haft där.

Här är hela Kalle Olssons tackbrev från Örebro HK:s hemsida

:

I 7 år har jag nu krigat, kämpat och spelat med hela mitt hjärta för Örebro Hockey. Första säsongen, 2012/13, i Örebrotröjan kom att vara ett av mina bästa hockeyminnen när vi gick upp i SHL. Att fått följa med på denna resa har varit helt fantastiskt. Det har varit en ära att få följa med klubbens utveckling till att bli ett SHL-lag för sjunde året i rad och jag önskar att fansen i framtiden ska få fira ett SM-Guld, för det är ni värda!

Jag kommer aldrig glömma känslan av att spela för en fullsatt Behrn Arena. Den otroliga känslan att få höra den höga smällen, åka in genom slottet och sedan höra 5500 i publiken som klappar och hejar på oss match efter match. Det är få förunnat att ha spelat för samma klubb i 7 år i dagens hockey och jag är för evigt tacksam att klubben, ledningen, publiken och mina lagkamrater alltid fått mig och min familj att trivas. Stort tack!

Efter 339 matcher, 4 nya tänder, X antal stygn, frakturer lite här och där så tackar nr 85 för sig i Örebro Hockey och låter framtiden visa vad som händer här näst.

Tack för allt!