Kamal Mustafa har fått lämna sjukhuset efter att ha tillfrisknat från coronaviruset.
Kamal Mustafa har fått lämna sjukhuset efter att ha tillfrisknat från coronaviruset. Bild: Håkan Fredriksson

Kamal Mustafa har fått lämna sjukhuset – efter kampen mot coronaviruset

Den förre Oddevoldspelaren Kamal Mustafa gick en tuff kamp mot coronaviruset. Nu har 28-åringen fått lämna sjukhuset och hyllar den svenska sjukvården.
– Jag fick en relation till alla som jobbade där, så när jag fick lämna blev det känslosamt, säger Mustafa till GT.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var i mitten på april som Bohusläningen kunde rapportera om att den tidigare Oddevoldspelaren Kamal Mustafa gått en hård kamp mot coronaviruset.

28-åringen vårdades först på Östra sjukhuset i Göteborg men flyttades senare till Mölndals sjukhus.

– Jag tittade åt höger, där låg folk i respirator. Jag tittade åt vänster: samma sak. Där tog paniken mig. Jag brukar aldrig bli rädd för något, men den känslan när jag kom in genom dörren och såg alla dessa människor, läkare, sjuksköterskor och nedsövda. Det är det läskigaste jag har varit med om i hela mitt liv, sade Mustafa från sjuksängen.

ANNONS

Men i helgen fick Mustafa lämna sjukhuset efter att sammanlagt varit inlagd i 24 dagar.

Hostan är kvar men 28-åringen mår betydligt bättre, berättar han för GT.

– Jag har mest varit hemma de här dagarna, fått i mig mat och försökt ge mig ut på ett par promenader. Men jag blir så trött. Jag har fått stanna fem-sex gånger på vägen. Jag är van vid att kunna springa hela tiden – nu blir jag trött av att bara gå. Det är lite frustrerande, säger Mustafa till tidningen.

Efter den tuffa kampen blev det ett speciellt avsked för 28-åringen.

– Jag fick en relation till alla som jobbade där, så när jag fick lämna blev det känslosamt. När jag gick ut stod alla på balkongen och applåderade. Jag hade lärt mig att känna igen dem på deras ögon och deras hår eftersom de hade masker på sig hela tiden när de var vid min sida. Jag kände knappt igen dem när de skulle ta farväl. Det var speciellt.

Mustafa säger att han inom kort vill hitta en ny klubb att spela för. Men först gäller det att bli helt återställd.

ANNONS