Djurgårdens René Bourque jublar.

Kamp och känslor när Djurgården vann igen

Matchen var proppfull av känslor och kamp, precis som kvällen innan. Och precis som då blev det seger med 2–1 för Djurgården mot Skellefteå.

|

Med över 27 minuter i speltid var han Djurgårdens hjärta personifierat. Speciellt på slutet när Skellefteå skapade en enorm press för att få in kvitteringen.

Men om inte 92 kilo Högström var i vägen så var det någon annan av utespelarna som hjälpte sin storspelande målvakt Joacim Eriksson att hålla tätt.

- Det var mycket känslor och det gillar jag på något vis. Skellefteå är ett väldigt bra lag men vi ville vinna väldigt mycket. Och om du vinner första matchen i back-to-back har du en fördel, sade Djurgårdens tränare Robert Ohlsson.

Matchscenariot var identiskt med matchen i Stockholm. Djurgården började bäst men Skellefteå kom tillbaka och jagade intensivt en kvittering utan att lyckas.

"Tiderna förändras"

Djurgården styrde matchen från början, precis som laget gjort i segermatchen på Hovet kvällen innan.

Stenhård forechecking satte Skellefteås backar under tuff press och hemmalaget hade stora problem att ta sig ur egen zon. Så ser det sällan ut i Skellefteå.

- Nej, men tiderna förändras. Det ser ut som att de blir de som får jaga oss i fortsättningen, sade Marcus Högström.

Skellefteå kom undan med bara ett baklängesmål i den första perioden, det kunde ha varit några till.

Bourque målskytt

Stockholmarnas mål kom efter 12.50 och gjordes i spel fyra mot fyra av lagets bäste målskytt, René Bourque.

Scenförändringen var total från och med den andra perioden. Skellefteå tog över matchen och jagade kvittering när i stället Djurgårdens junior Axel Jonsson-Fjällby sköt 2-0 med en man mindre på isen.

Hemmalagets reducering kom efter 15.38 i mittenperioden. Skellefteås Bud Holloway vann en sargduell och kunde hitta en helt ensam Adam Pettersson som säkert prickade in 2-1 vid Djurgårdsmålvakten Joacim Erikssons ena stolpe.

Robertsson beundrar

Sedan handlade det bara om Skellefteå och om ett vilt kämpande Djurgården. Skellefteås grepp hårdnade och stundtals bombarderade man Djurgårdsmålvakten med skott. Med hjälp av sina uppoffrande utespelare klarade en storspelande Joacim Eriksson allt.

Skellefteås tränare Bert Robertsson var full av beundran för det sätt som Djurgården inledde matchen.

- Högre press än i första perioden har vi aldrig upplevt. Du måste ha en plan för vad du ska göra redan innan du får pucken för du har dem över dig direkt. Djurgårdens forcering de första tio minuterna är något du måste rida ut, det lyckades vi inte med vare sig på Hovet eller här.

Trots att förlusten sved konstaterade Robertsson:

- Matchen innehöll allt, det var en färgsprakande tillställning i SHL. En match som sprudlar av känslor och energi.