Rebecka Blomqvist, Mattias Wettervik och Mirza Kurtagic, Oddevold och Samrawit Mengsteab är nominerade till folkets pris.
Rebecka Blomqvist, Mattias Wettervik och Mirza Kurtagic, Oddevold och Samrawit Mengsteab är nominerade till folkets pris. Bild: Boris Schmelter

Kandidaterna till Folkets pris på Uddevalla idrottsgala 2022

Nomineringarna till Folkets pris är klara. Det står mellan Samrawit Mengsteab, Oddevold, Mirza Kurtagic och Mattias Wettervik samt Rebecka Blomqvist. Priset delas ut på Uddevalla idrottsgala.

ANNONS
|

För första gången på två år väntas Uddevalla idrottsgala återvända till det normala. Restriktionerna släpps och Uddevallas mest glamorösa idrottsevenemang kan åter arrangeras med pompa och ståt.

Samtidigt ska de mest framstående idrottsprestationerna hyllas.

I april ska Uddevalla idrottsgala dela ut priser inom kategorierna Årets eldsjäl, Årets ledare, Årets unga ledare och Årets parasportare. Vilka som får priserna bestäms av en jury, bland annat baserat på nomineringar från allmänheten.

Men allmänheten bestämmer vem som vinner ett pris. Nu har du chansen att rösta på din favorit till utmärkelsen Folkets pris.

Fyra kandidater har plockats fram. Genom att använda formuläret i botten av artikeln kan du lägga din röst. Omröstningen avslutas 30 mars.

ANNONS

Uddevalla idrottsgala arrangeras av Uddevalla näringsliv.

Folkets pris: Nominerade

Samrawit Mengsteab

Samrawit Mengsteab har under 2021 tagit sex SM-guld inom- och utomhus på olika distanser, bana och terräng. Två av dem som del i Hälles terränglag.
Hon blev sexa på terräng-EM, blev trea på 5 000 meter under Europacupen division 1 och åkte ut i försöksheaten under inne-EM. Hon har under året som 31-åring satt nya personbästa på 10 000 meter, 10 kilometer terränglöpning samt 10 kilometer landsväg.
Folkets pris: Nominerade

IK Oddevold

Oddevold var favorittippat inför division 2-säsongen. Laget levde upp till förväntningarna även om det var på håret. I sista omgången stod det mellan laget från Uddevalla och BK Forward – på samma poäng med Oddevold i förarsätet med bättre målskillnad. Efter 7–0 hemma på Thordéngården åkte guldhattarna på och Oddevold spelar ettan 2022.
Folkets pris: Nominerade

Mirza Kurtagic och Mattias Wettervik

Handbollsdomarna från Uddevalla fick uppfylla sin stora dröm när de fick döma OS i Tokyo. Duon var också uttagna till VM, som de missade på grund av ett positivt coronatest, och dömde Champions league. Mirza Kurtagic och Mattias Wettervik har klivit fram som Sveriges stora domarnamn och har redan belönats med Bohusläningens idrottspris.
Folkets pris: Nominerade

Rebecka Blomqvist

2021 inledde Rebecka Blomqvist med att ingå i den svenska trupp som vann OS-silvret i Tokyo. Sedan dess har hon, i hård konkurrens, slagits för att få en ordinarie plats i Wolfsburg. I tyska cupen-finalen fick Rebecka Blomqvist chansen från start, byttes ut efter 65 minuter och fick se Wolfsburg vinna på straffar.

Omröstningen är stängd.

ANNONS