Terräng. Mikael Ekvall i Nordiska mästerskapen (arkivbild). Bild: Hasse Sjögren DECA Text&Bild
Terräng. Mikael Ekvall i Nordiska mästerskapen (arkivbild). Bild: Hasse Sjögren DECA Text&Bild

"Känns som en tuff bana"

Nu är det dags för Mikael Ekvall att mäta sig med Europas bästa terränglöpare.– Formen känns bra, jag hoppas på en topp 15-placering, säger han.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Han har tävlat i SM och NM redan. På söndag springer Mikael Ekvall från Strömstads löparklubb EM i terränglöpning i Slovakien.

På fredagen tog han flyget ner tillsammans med de övriga i landslaget. Strömstads Tidning når honom på telefon.

Hur känns formen?

– Formen känns bra, jag tycker att det har rullat på bra på sistone, säger Mikael Ekvall.

I nordiska mästerskapen i Danmark tog han ett individuellt brons. Och tillsammans med David Nilsson, Napoleon Solomon och John Klingstedt i det svenska laget bärgade han guld i lagklassen.

Men hans förhoppningar inför EM är mer modesta.

– Jag hoppas på en topp 15-placering. Det känns som en tuff bana, med hinder och någon vattengrav.

ANNONS

Hur laddar du dagarna före loppet?

– Nu blir det att ta det lugnt och mest vila. I morgon (lördag) kommer jag att jogga några pass och sitta och snacka med landslagskompisarna. Det gäller att vara avkopplad, utvilad och ha ätit lagom inför tävlingen.

Mikael Ekvall har tidigare specialiserat sig på långdistanslöpning och deltig bland annat i senaste OS. Terränglöpning är inte lika slitsamt för kroppen som banlöpning, berättar han.

– När det gäller terräng tränar man inte så hårt innan loppen som i banlöpning, det är mer grundträningen man utgår från. Och underlaget är mjukare och mer skonsamt för kroppen.

I slutet av december kommer Ekvall att resa ner till Sydafrika för att träna i värmen i sex veckor.

– Det är inget organiserat direkt, jag har några kompisar som jag tränar med därnere, säger han innan det är dags att hoppa på flyget till Slovakien.

ANNONS