Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Här är några av de aktiva från Bohusläns och Dalsland som tog andraplatsen i distriktskampen i Karlstad. Bild: Benjamin Åberg

Kanonresultat i klassisk Karlstadshall

Bohuslän/Dalsland brukar bli fyra i distriktsmatchen. Nu tog de en överraskande andraplats i Karlstad.

I helgen avgjordes distriktsmatchen i friidrott i Karlstad. Klassiska Våxnäshallen, som byggdes 1987, var platsen där distrikten Bohuslän/Dalsland, Värmland, Västergötland, Oslo, Akershus och Vestfold deltog.

Matchen har funnits med länge men det är först på senare år som hela sex distrikt ställer upp.

Alla får poäng

Bohuslän/Dalsland hade fem raka fjärdeplatser i tävlingen som innehåller ett tiotal grenar för flickor och pojkar fördelat på tre åldersklasser, 13, 15 och 17 år. Två från varje distrikt får ställa upp i varje gren vilket betyder att tolv deltagare tävlar om poängen.

Ettan får tolv poäng, tvåan elva, trean tio och så vidare så alla deltagares resultat räknas. I slutet av dagen sammanfattas alla poäng och ett vinnande distrikt koras.

Det blev en andraplats, efter norska Akershus, till Bohuslän/Dalsland.

– Det är lite överraskande för vi har oftast blivit fyra där Värmland, Oslo och Västergötland brukar vara svåra att slå. Det är en framgång och mycket roligare att bli tvåa än fyra. Akershus har vunnit nästan alla gånger, det är ett stort och starkt område runt Oslo, berättar Lars-Erik Eriksson, en av ledarna tillsammans med Benjamin Åberg och Malin Andersson, som var med i Våxnäshallen.

Fyra grensegrar

Drygt femtio aktiva åkte med till Karlstad över lördagen där de maximalt kunde ställa upp i tre grenar plus stafett. Bland många fina resultat blev fyra talanger från Bohuslän/Dalsland grensegrare.

• IK Orients Hanna Hedin vann höjdtävlingen för F17 på 1,55.

• Hälle IF:s Hilda Törngard vann F15-klassens 1000 meter på 3,13,46.

• Majken Söderlund Larsson från Stenungsunds FI vann 800 meter för F13 på 2,28,03 – nytt inomhusdistriktsrekord för flickor 12 år.

• Leo Bergman från Brattås CK vann P13-klassens 200 meter på 27,73 vilket också gav 12 poäng till distriktet.

Fakta: Slutresultat distriktsmatchen

1: Akershus 748 poäng

2: Bohuslän/Dalsland 627 poäng

3: Värmland 551 poäng

4: Oslo 545 poäng

5: Västergötland 520 poäng

6: Vestfold 377 poäng