Dragan Kapcevic misslyckades med att göra mål på straff.

Kapcevic straffsumpare i premiären

|

Premiär i superettan. Då hade Dragan Kapcevic chansen att ge sitt Öster en drömstart på säsongen.

33-åringen stegade i den 70:e minuten fram för att ta hand om en straff hemma mot Dalkurd – men brände.

Målvakten Andreas Andersson slängde sig åt rätt håll och stod för en kanonräddning. Därmed räddade han en poäng åt Dalkurd som förra säsongen trillade ur allsvenskan.

Matchen på Myresjöhus arena slutade 0–0.

Målfest, däremot, blev det i Södertälje senare på söndagen. Där tog Syrianska emot Degerfors i sin återkomst till superettan – men målen gjordes i huvudsak av gästerna.

Degerfors tog ledningen via straffmål från Nikola Ladan innan Syrianskas Mauricio Albornoz kvitterade till 1–1.

Därefter var det bortalaget som lade in en extra växel och fick utdelning. Både 2–1 och 3–1 gjordes av Rasmus Alm innan Erik Björndahl satte spiken i kistan med sitt 4–1-mål i den andra halvleken.