Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Andreas Granqvist tänker inte på VM. Än.

Kapten Granqvist prioriterar vila inför VM

Vila och en hel del husbestyr. Det är vad som står på landslagskaptenens schema för de närmaste dagarna.

Andreas Granqvist bor bara ett par minuter bort från stamhaket i utkanten av Helsingborgs centralaste delar. Ändå känner han sig "tvingad" att ta bilen till restaurangen, där hans första portion av köttbullar med gräddsås väntar sedan flytten hem från Ryssland.

Landslagskaptenen skyller på byggarbeten men påpekar även att det just nu är mycket grejer som ska fixas i den 370 kvadratmeterstora treplansvillan.

Det är också precis där i flytthetsen som 33-åringen befinner sig. Han har inga tankar på VM i Ryssland. Just nu handlar dagarna bara om att fixa allt väsentligt som krävs för att vardagslivet ska flyta på.

- Nu håller jag på att fixa grejer till dottern, men jag kommer också träna med HIF, två, tre pass innan vi samlas på onsdag. Jag tror jag kör på lördag, dagen före deras match, och sedan måndag och tisdag. Bara så att man är lite i form, säger han.

- Det är ganska skönt, efter en lång och hektiskt säsong, att ta sex, sju dagar och bara låta kroppen vila. Det behövs.

Bästa att vila

TT: Så du gör ingenting just nu?

- Jag bygger barnsängar, garderober och fixar lite i trädgården, men jag är inte ute och springer eller något sådant, säger han.

- Jag behöver det. Jag känner min kropp efter så här många år. De första dagarna efter en säsong är det bäst att bara vila.

Andreas Granqvist spelade sin sista match med ryska klubben Krasnodar i söndags. Dagen efter satt han och familjen – frun Sofie och dottern Nova – på ett flyg till Köpenhamn och därifrån tog det drygt en timme innan de klev in i huset i Helsingborg.

Det blev en resa som satte punkt för mittbackens tolv år långa period som utlandsproffs.

"En bra grupp"

Fotboll är han dock långt ifrån klar med.

Efter sommarens äventyr väntar spel i superettan-klubben Helsingborg, och innan dess ska han vara förbundskapten Janne Anderssons kapten i laget som i första hand ska ta sig an Sydkorea, Tyskland och Mexiko i VM-gruppspelet i Ryssland.

TT: Vad tycker du om truppen som Andersson tog ut?

- Den känns ganska förväntad. Det var väl någon spelare som var nära, både in och ut. Det känns om att det är stommen vi har haft i kvalet. Det känns bra. Det är en bra grupp, den tog oss till VM och förhoppningsvis kan den göra bra ifrån sig i VM.

TT: Vad är lagets styrka?

- Det är att vi är ett lag. Vi jobbar, krigar för varandra. Sedan har vi duktiga spelare, duktiga individualister som kan göra det lilla extra. Vi håller oss inom ramen i första läget och därifrån släpper vi loss de här spelarna som kan avgöra, säger Andreas Granqvist.

- Vi har byggt något som har gjort att vi lyckats vinna mot nationer som är bättre än oss på pappret. Det är en styrka som vi har visat under VM-kvalet, och jag tror det kommer vara en av nycklarna i VM.