Kapten. Alen Kasumovic skulle se det som en ära att bli lagkapten i Oddevold.
Kapten. Alen Kasumovic skulle se det som en ära att bli lagkapten i Oddevold.

Kasumovic blir gärna kapten i Oddevold

För två år sedan värvade Oddevold fem spelare från FC Trollhättan. Nu är bara en av dem kvar. Mittbacken Alen Kasumovic har en stor roll i laget.

ANNONS
|

Det var i november 2014 som Oddevold värvade en kvartett från FC Trollhättan. Lite senare under vintern anslöt dessutom Erik Dahlin och gjorde det till fem spelare som gjorde samma uppmärksammade klubbyte i Trestad.

Sedan har de lämnat en efter en.

När Viktor Mollapolci nyligen skrev på för Ljungskile innebar det att Alen Kasumovic är den enda som är kvar av de fem. och han har fått en vikig roll i Oddevold. Under försäsongen har han burit kaptensbindeln i varannan match, tillsammans med Robin Jansson.

– Jag är väldigt noga med att alla ska trivas på och utanför planen. Jag brukar styra och är en ledargestalt som tar tag i det och visar vägen. Jag får en positiv kick i kroppen och det är en viss skillnad, samtidigt är det vikigt att poängtera att jobbet ska göras också, säger Kasumovic.

ANNONS

Trots att ha är ung, fyller 23 senare i vår, är mittbacken redan en ledare i Oddevold.

– Jag ska inte sticka under stol med att jag är hedrad, motiverad och stolt. Robin är en bra spelare med ledaregenskaper men det är klart att jag skulle bli glad om jag fick bindeln i år, fortsätter Kasumovic.

Han spelade onsdagens DM-match mot FC Diaspora där Oddevold kom med många unga spelare från U-laget. Kasumovic visade vägen genom att sätta en hörna rakt i mål till 2–0 i matchen som senare avbröts. (Se separat artikel). Förkylningar och småskavanker gjorde att bara sex A-lagsspelare var med.

– Ta i trä men jag har klarat mig i år, säger Alen som fick stora delar av förra säsongen förstörd på grund av en höftskada.

Det blev tolv matcher under hösten då han också förlängde kontraktet.

På lördag är det bekanta ansikten som kommer till Thordéngården. Skoftebyns IF står för motståndet och Trollhättebon i Oddevolds försvar känner flera i motståndarlaget.

Alen Kasumovic tror på sitt lag under kommande säsong.

– Vi har ungt lag med mycket fart och många träningsvilliga spelare. Jag är positivt överraskad att vi med så många nya ansikten redan har ett bra samarbete. Jonas (Rehnberg) och Jimmy (Karlsson) gör ett bra jobb, det underlättar, säger Kasumovic.

ANNONS

Tränaren Jonas Rehnberg säger att det blir en riktigt bra värdemätare mot Skoftebyn.

– Det är ytterligare ett topplag i tvåan så det blir en tuff match. Motståndaren är väl egentligen inte så viktig, det viktigaste är vårt eget spel, säger tränaren Jonas Rehnberg.

Oddevold inledde med två segrar mot Utsikten och Stenungsund innan det blev förlust mot Karlstad borta förra helgen. Men det är ingenting som oroar Jonas Rehnberg.

– Nej, det som är viktigast är att fokusera på vårt spel, säger han.

Fakta: Avspark Träningsmatch Oddevold–Skoftebyn Thordéngården lördag 14.00 Läget i laget: Imer Beqiri långtidsskadad. Adam Engelbrektsson och Eric Kallberg rehabtränar. Robin Jansson och Andreas Bergman har känningar och vilar. Daniel Krezic är inte redo ännu efter sin skada.

ANNONS