Aaron Palushajs 2–0, bara tio sekunders spel efter Brynäs 1–0-mål, knockade hemmalaget Frölunda och gav Brynäs en rejäl nytändning.

Ketchupeffekt för effektivt Brynäs

När det väl lossnar så lossnar det. Ett effektivt Brynäs fick urladdningen laget så desperat behövde.

|

Ett jumboplacerat och fortsatt pressat Brynäs mot ett hemmastarkt Frölunda. Det var ett recept som dock inte gav någon större offensiv fest under en mållös och relativt chansfattig första halva av matchen.

Som en blixt från klar himmel skulle det dock smälla lite mer än tio minuter in i andra perioden – och det var gästerna som levererade.

Först genom Jusso Ikkonen, som via en retur från ett Kevin Clark-skott kunde raka in 1–0.

"Såg ut som skottförbud"

Det som hände så lite som tio sekunders spel senare var definitionen av uttrycket "ketchupeffekten".

En blixtsnabb puckerövring när spelet precis dragit igång igen gav Bjurström möjligheten att fint servera Aaron Palushaj. Amerikanen gjorde inga som helst misstag när han placerade in 2–0.

Sett till skottstatistiken en fullständigt ologisk matchutveckling, då Frölunda inför sista perioden hade hela 26–13 i skott. Dock var de flesta av de 26 avsluten inte alltför hotande. Och när det behövdes stod Daniel Rautio i vägen för puckarna.

Frölundatränaren Roger Rönnberg var dock allt annat än nöjd med antalet avslut.

- Jag sade till dem i paus att älgjakten fortfarande pågår. Det såg ut som att det var skottförbud, sade Frölundacoachen till C More.

"Fick en bra dropp"

Frågan är om inte Alexander Bjurström tjuvlyssnade genom nyckelhålet till hemmalagets omklädningsrum under pausen. För i stället för en reduceringsforcering var det han som ytterst elegant handledslyfte in 3–0 via ramverket. Ett minst sagt skapligt första SHL-mål i karriären.

- Det var riktigt gött. Jag fick en bra dropp och sen var det bara att gå in och skjuta, sade Brynäsynglingen till C More efter premiärfullträffen.

Daniel Mannberg ville inte vara sämre när han bara minuten senare väggade sig fram med hjälp av Christopher Liljewall och pricksköt 4–0, som också blev slutresultatet.