Bayern Münchens Joshua Kimmich, mitten, kramas om efter att lobbat in segermålet borta mot Dortmund.
Bayern Münchens Joshua Kimmich, mitten, kramas om efter att lobbat in segermålet borta mot Dortmund. Bild: Federico Gambarini

Kimmichs läckra lobb tog Bayern närmare titeln

Bayern München drar ifrån i Bundesligatoppen. Och det är tack vare ett drömmål. Joshua Kimmichs läckra lobb visade vägen fram till 1–0 i toppmötet borta med Dortmund.

ANNONS

Bollen studsade hit och dit innan den kom fram till Bayern Münchens Joshua Kimmich. 25-åringen hann sedan med ett par nätta tillslag innan han med en känslig högerfot lyfte bollen mot Roman Bürkis bortre hörn.

Dortmundmålvakten hann visserligen tillbaka, fick en hand på bollen men det räckte ändå inte för att få stopp på Kimmichs utsökta lobb.

– Jag såg inte att han var långt ut men vi fick höra innan matchen att Bürki brukar vara långt ute, så jag gick för det och med lite tur gick det vägen, säger Kimmich.

– Det här var kanske det vackraste målet i mitt liv, och det var också otroligt viktigt.

ANNONS

"Stora klivet"

Den briljanta fullträffen lyftes in i 43:e minuten på folktomma Signal Iduna Park och innebar att Bayern München där och då hade fingertopparna på ligapokalen.

Och mer än så skulle det bli.

Med segern borta mot jagande Dortmund – som nu är sju poäng bakom – har regerande mästarlaget Bayern München till och med en hand på pokalen när det återstår sex omgångar av säsongen.

– Det var det här stora klivet vi ville ta, säger Thomas Müller om klubbens jakt på åttonde raka ligasegern.

– Det var en konstig match och efter Joshuas mål fick vi jobba väldigt hårt. Men det var viktigt att vinna här i Dortmund.

"Brutalt svårt"

Dortmunds tränare Lucien Favre om den svåra jakten som väntar:

– Det kommer att bli väldigt, väldigt svårt. Sju poäng på sex matcher, det är brutalt svårt, säger han.

Hemmalaget Dortmund startade annars kvick och smart. Med Bayern Münchens höga, aggressiva press blev det ofta stora ytor i defensiven – och det var något som hemmalaget utnyttjande. Erling Braut Haaland & Co skapade flera chanser men lyckades aldrig få in någon boll bakom målvakten Manuel Neuer.

Haaland lämnade toppmötet haltande i 72:a minuten.

För Bayern München fortsätter jakten på ligasegern härnäst mot Fortuna Düsseldorf – som jagar säker mark ovanför kvalplatsen – och Dortmund tar sig an bottenlaget Paderborn.

ANNONS

Landslagsbacken Ludwig Augustinsson var tillbaka efter skadebekymmer och tog plats i Werder Bremens matchtrupp. Men något spel i nästjumbons hemmamöte med Mönchengladbach blev det inte. Vänsterbacken fick i stället se den mållösa matchen från bänken. Oscar Wendt spelade hela matchen för gästerna.

ANNONS