CARNOUSTIE 20180719
Marcus Kinhult, Sweden aiming his putt on the 10th green
Foto: Christer Höglund / TT  kod 40750
CARNOUSTIE 20180719 Marcus Kinhult, Sweden aiming his putt on the 10th green Foto: Christer Höglund / TT kod 40750 Bild: Christer Hoglund/TT

Kinhult gårdagens bästa svensk i British Open

Marcus Kinhult var gårdagens svensk i British Open.
– Skönt att få lite revansch, säger han.

ANNONS
|

Marcus Kinhult är klar för vidare spel under helgen. Den 21-åriga majordebutanten från Skaftö har visat upp ett oerhört moget spel under de två dagarna på Carnoustie.

Första rundan bjöd visserligen på en tung avslutning med fem tappade slag på de sista fyra hålen, men på fredagen tog Kinhult revansch på sig själv och banan.

"Spelade bra hela vägen"

Kinhult är totalt ett över par efter rundorna 74–69 och på delad 40:e plats.

– Det var skönt att hålla ihop ett helt varv. Vi spelade bra hela vägen, så det var skönt att få lite revansch, säger Kinhult.

Att klara "cutten" var ett litet delmål, men han vill mer än så.

ANNONS

– Vi är inte nöjda bara för att vi får spela vidare. Vi har lite strategigrejer som vi har funderat på, kanske att det blir någon mer drive under helgen, säger Kinhult.

Stenson vidare

Han har spelat de två första dagarna med den delade ledaren Kisner, som har varit briljant på greenerna.

– Han är sju slag bättre och tittar man på honom så måste vi sätta lite fler puttar för att ha någon chans att utmana en sådan kille den här veckan.

Förutom Norén och Kinhult får Henrik Stenson också spela vidare, men The Open-mästaren från förrförra året är tre över par totalt och klarade "cutten" med minsta möjliga marginal.

Alexander Björk (+8), Jonas Blixt (+11) och Jens Dantorp (+16) har alla spelat klart.

ANNONS