Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Marcus Kinhult kommer att spela Katrineholm Open i juli. Arkivbild. Bild: Kamran Jebreili/AP/TT
Marcus Kinhult kommer att spela Katrineholm Open i juli. Arkivbild. Bild: Kamran Jebreili/AP/TT

Kinhult klar för svenska tourpremiären

Flera intressanta namn finns med på startlistan till premiären av svenska proffstouren.
Bland andra Marcus Kinhult, Sebastian Söderberg och värden Robert Karlsson.

Katrineholm Open blir den första proffstävlingen i Sverige den här säsongen och tävlingen kommer att hållas utan publik.

Men det blir inte utan stjärnor.

Marcus Kinhult, för närvarande på 94:a på världsrankingen, är kanske det främsta namnet men han utmanas av Sebastian Söderberg, Joakim Lagergren, Alexander Björk, Michael Jonzon och Oskar Henningsson som alla har segrat på Europatouren. Samt värden Robert Karlsson som har elva segrar på Europatouren.

För Kinhult blir tävlingen i Katrineholm ett steg i förberedelserna för återstarten av Europatouren, där han planerar att spela sin första tävling vid British Masters 22–25 juli, där han är titelförsvarare.

"Tävlingen ingår i världsrankingsystemet, så jag kommer absolut göra allt jag kan för att göra så bra som möjligt i från mig. Men det är också en bra tävling för att komma igång efter uppehållet, att kunna börja på svensk mark i skarpt läge och testa mig och se var jag står", säger Marcus Kinhult i ett pressmeddelande.

Tävlingen äger rum 2–4 juli och förutom att publiken får följa det hela från tv-sofforna finns ytterligare restriktioner.

Inga caddies är tillåtna och spelarna får bara värma upp max 60 minuter innan start. Det blir inga gemensamma samlingar, ingen prisutdelning och spelarna måste hålla avstånd då de befinner sig på träningsområden.