Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
NÖJD. Frida Kinhult tyckte det var surt att missa avgörandet med ett slag, men var belåten med spelet under veckan.

Kinhult nöjd trea efter en rysare

Det blev en riktig rysare i Halmstad under sista dagen av Annika Invitational.

Frida Kinhult från Skaftö lyckades till slut att bli delad trea i tävlingen med den europeiska junioreliten efter att ha gått två under par under den tredje och sista dagen.

– En riktig häftig avslutning, säger Kinhult strax efter prisutdelningen där hon som trea fick gratulationer av självaste Annika Sörenstam och dessutom en inbjudan till hennes tävling i Orlando i februari.

Efter en tredjeplats under första dagen föll hon under onsdagen tillbaka till femte, men fick en fin start på den avslutade rundan på Halmstad GK:s bana där hon trivdes bra.

– Den ställer krav och man måste behärska alla delar av spelet mellan skogspartierna.

– Jag satte fler puttar. Det var lite trögt och under min standard de andra dagarna, men det släppte i dag. Sedan är jag nöjd med mitt wedgespel (inspel mot green över 30 meter).

Det, och tre birdies på de första nio hålen, förde henne snabbt upp i toppen. Efter boogies på både hål sju och åtta lyckades Frida få mer stabilitet i spelet och radade upp sex raka par. Ytterligare två birdies - det sista på 17:e - och totalt fem under dagen gjorde att segerchansen fanns kvar inför det 18:e och sista utslaget. Där slog toppkonkurrenterna varsin birdie medan Kinhult slog banans par och totalt 70 slag. Amanda Linnér vann sedan tävlingen efter särspel mot Annabell Fuller från England.

– Totalt sett är jag jättenöjd med min tävling. Surt förstås att missa chansen till topplatsen med ett enda slag, men jättekul att se få se Amanda vinna i särspel, säger Frida.

Uppladdningen inför tävlingen var annars inte den bästa. En matförgiftning gjorde att hon inte kunde behålla maten under några dagar, men efter ett dygns återhämtning hemma på Skaftö var hon i tisdags redo för spel.

– Jag var energitom, men när jag väl fick i mig mat så var allt bra och i balans igen.

Efter den meriterande tredjeplatsen fick hon även ytterligare poäng i jakten på en plats i Junior Solheim cup.

– Ja, jag ska inte ta ut något i förskott, men jag sitter i en bra situation efter det här. Att tre svenska tjejer, Amanda Linnér, Julia Engström och hon själv är på god väg in i laget gör glädjen ännu större, säger Frida Kinhult.

Nästa helg väntar JSM i Kungsbacka, sedan EM i Finland. Innan dess lite midsommarvila, men utan resten av familjen Kinhult då mamma och pappa reser till Danmark för att följa brorsan Marcus spel i Challengertouren under helgen.