Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Frida Kinhult har chansen att vinna
Frida Kinhult har chansen att vinna "Annika awards". Ett pris som är uppkallat efter Annika Sörenstam. Bild: Göran Söderqvist

Kinhult nominerad till prestigefyllt pris

"Annika awards". Ett pris uppkallat efter Annika Sörenstam.
En av de nominerade till priset: Skaftös Frida Kinhult.

"Annika awards" är en utmärkelse som tilldelas den bästa collagegolfaren under säsongen. Frida Kinhult är en av de nominerade.

Hon är också den enda av de återstående kandidaterna som är en "freshman", alltså förstaårselev.

– Jag har haft koll på listan sedan en tid tillbaka och det är såklart en extra boost. Även fast det är tävlingar jag vill vinna så blir sådana här typer av "awards" också en motivation, säger Frida Kinhult.

Från början var det 20 collegegolfare som fanns med på listan. När den nyligen kapades till 15 spelare fanns Kinhult fortfarande med på listan.

– Den utses av en form av kommitté, men mycket av det baseras på vår ranking så det gäller att fortsätta spela bra, säger Kinhult som nyligen avslutat de första året på college i Florida.

"Ett kvitto att det jag gör är rätt"

Nu väntar endast det stora collegeslutspelet, originals och nationals. Efter dessa tävlingar kommer den slutgiltiga gallringen göras. Endast 10 spelare kommer vara med i den slutliga processen.

Då kommer en grupp av coacher och spelare få rösta på vilken golfare som de önskar ska tilldelas det ärofyllda priset.

– Det gäller att fortsätta spela bra under de kommande tävlingar och sedan avgör det självklart vilka som kommer att rösta, säger hon.

Vad skulle det innebära att vinna det här priset?

– Det skulle vara en boost. Ett kvitto på att det jag gör är rätt, att min process och träning går åt rätt håll, säger hon.