Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Lysekil Women’s Match är i år officiellt VM i matchracing för damer. Bild: Lasse Edwartz

Klart – de gör upp om VM-titeln i Lysekil Women’s Match

Nu är det klart vilka som gör upp i sommarens VM-seglingar i Lysekil. Ett startfält med svenska och internationella guldkandidater.
– Att ladda inför VM på hemmaplan är väldigt inspirerande, säger Anna Östling.

Matchracingtävlingen Lysekil woméns match avgörs 5–10 augusti. I år har arrangemanget VM-status och totalt kommer tolv lag till start.

Skepparen Anna Östling vet hur det känns att vinna den prestigefyllda tävlingen. Hennes besättning vann VM-guld både 2014 och 2016.

– Startfältet är tufft men målet är tydligt och det är att vinna ett tredje VM-guld. För att göra det är det mycket som måste fungera perfekt. Vi ska ge oss själva chansen att slåss om guldet och nu tränar vi för fullt för att bli mer bekväma i båten och på gennakersegling, säger Anna Östling i ett pressmeddelande.

"Fantastisk atmosfär"

Brittiska skepparen Lucy Macgregor, 32, är en av förhandsfavoriterna. Hon har vunnit VM de två senaste åren och för henne är Lysekil en av årets höjdpunkter.

– Det är roliga båtar att segla, bra race och en fantastisk atmosfär, och jag ser fram emot att uppleva samma sak i år, säger Lucy Macgregor.

Pauline Courtois från Frankrike leder världsrankingen och är regerande mästarinna i Lysekil.

– Vi vill såklart vinna igen. Det är en fördel att ha seglat båtarna och på arenan i Lysekil tidigare men varje regatta är unik så vi kommer göra vårt bästa. Vi ser fram emot att tävla mot världens bästa team och speciellt i år när det är så många tidigare världsettor och VM-medaljörer med, säger Pauline Courtois.

Fakta: Startande i VM

Pauline Courtois, Frankrike (rankad 1)

Trine Palludan, Danmark (2)

Anna Östling, Sverige (3)

Johanna Bergqvist, do (4)

Marinella Laaksonen, Finland (5)

Nicole Breault, USA (6)

Margot Vennin, frankrike (7)

Alexa Bezel, Schweiz (8)

Lucy Macgregor, Storbritannien (10)

Renée Groeneveld, Nederländerna (13)

Claire Leroy, Frankrike (15)

Marie Björling, Sverige (36).