Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Sveriges Loreta Kullashi, Rebecka Blomqvist, Tove Almqvist, Emma Hed och Selina Henriksson jublar efter Blomqvists 2-0 under U23-matchen mellan Sverige och Kina 1 juni 2019 i Karlstad. Bild: FREDRIK KARLSSON

Klart: De kommer till sommarens landslagsturnering i Bohuslän

I höstas kunde Bohusläningen avslöja att några av världens bästa U23-nationer bjudits in till en sommarturnering i Bohuslän. Nu är det klart vilka landslag som kommer.

– Vi har just fått besked att Finland tar den sista platsen, berättar Lars Hansson, kanslichef på Bohusläns fotbollförbund (BFF).

Efter framgången med fjolårets landslagsturnering för F16, Nordisk flick, fick BFF en förfrågan om att arrangera en ny turnering under 2020, nu för U23-landslag för damer.

I början av juni är det dags. Då kommer värdnationen Sverige samt Norge, Italien, Tyskland, Frankrike, Finland, Nederländerna och Kina.

– Det blir spelare ur flera av de bästa ligorna. Många av dem har redan spelat i Champions League.

Aktuell för spel är bland andra Uddevallas Rebecka Blomqvist, fjolårets bästa målskytt i allsvenska topplaget Göteborg FC.

Sammanlagt kommer tolv matcher att spelas under tre matchdagar varav den svenska nationaldagen 6 juni är en. Något som kommer att märkas på arenorna.

– Då blir det extra festligt med nationaldagstema och aktiviteter på och i anslutning till arenorna, lovar Lars Hansson.