Klart: Här är skyttekungens nya klubb i division 1

Efter schismen med Oddevolds huvudtränare är Liridon Selmani klar för Karlstad BK.
– Det känns jättebra att komma till en ny miljö, säger skyttekungen.

ANNONS
|

Liridon Selmani lämnar Oddevold och kommer att spela för Karlstad BK 2019. Något som Bohusläningen avslöjade under torsdagsmorgonen. Han presenterades sedan klockan 13.00 på en presskonferens i Karlstad.

– Han är ett jättestort nyförvärv för oss. Sedan är det en sak vad han presterade i fjol och vad som kommer att hända i år. Men förutsättningarna är goda, säger Andreas Jonasson, klubbansvarig i Karlstad BK.

Under onsdagen blev det klart att måltjuven lämnar Oddevold efter en schism med huvudtränaren Janne Carlsson.

Trio från Oddevold

Liridon Selmani gjorde 17 mål för Oddevold under 2018 och slutade delad fyra i skytteligan i division 1 södra.

ANNONS

– Vi är en klubb som är nykomlingar i division 1 norra och har siktet inställt mot att spela elitfotboll. Och för att lyckas med det behöver vi målskyttar. Men vi har tappat tre forwards inför nästa säsong och därför är Liridon Selmani en spelartyp som vi har letat efter.

I Karlstad BK finns två spelare med ett förflutet i Oddevold: forwarden Victor Edvardsen som gjorde 25 mål i fjol och huvudtränaren Hans Prytz.

– När det blev som det blev gällande Liridon, så tog vi kontakt med Hans Prytz. Han blev som eld och lågor. Han gillar Liridon både som spelare och person. Sedan dess har föreningarna pratat med varandra. Nu blev det den bästa lösningen för alla parter med tanke på allt som hänt, säger Johan Ederwall, klubbchef i Oddevold.

Ni som klubb vill fortfarande inte berätta vad som hänt mellan Janne Carlsson och Liridon Selmani?

– Nej, schismen är mellan Janne och Liridon. Så detta är inget som klubben kommenterar, säger Johan Ederwall.

Vad sålde ni Liridon Selmani för?

– Vi kommenterar aldrig några övergångssummor, men vi är nöjda med affären.

Liridon Selmani är nöjd över att få komma till en ny klubb.

– Det känns jättebra att komma till en ny miljö. Det är en trygghet att få jobba med Hans Prytz igen sedan vår tid tillsammans i Oddevold, säger Selmani.

ANNONS

Hur ser du på schismen mellan dig och Janne Carlsson?

– Det som hände mellan mig och Janne har jag lagt bakom mig. Nu är jag i en ny klubb och min målsättning är att göra allt jag kan för Karlstad BK.

ANNONS