Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
IFK Uddevalla kommer inte att ha ett damlag i RFL kommande säsong. Bild: Håkan Fredriksson

Klart: IFK Uddevalla drar sig ur RFL

IFK Uddevalla futsal lägger ner damverksamheten och kommer därmed inte att ha ett lag i RFL kommande säsong. Det skriver klubben i ett pressmeddelande.

Bohusläningen har tidigare rapporterat att flera tongivande spelare lämnat IFK Uddevalla för att i stället skriva på för Ljungskile som startat en futsalsatsning på damsidan.

Och nu står det också klart att IFK Uddevalla väljer att lägga ner damverksamheten helt och hållet.

– Som vi tidigare nämnt så var flera föreningar intresserade av att överta vår plats i RFL om vi beslutade att lägga ner damsektionen efter att LSK meddelat oss om att de startar upp ett futsallag och övertar majoriteten av våra spelare, säger IFK Uddevalla futsals Tommy Rasimus i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Avslöjar: Ljungskile SK:s nya satsning – startar damlag i futsal

Men det blir inte LSK som får platsen i RFL. I stället vill IFK ge platsen till Orust FC. Men än är det inte helt klart. En överlåtelseförfrågan har skickats till Svenska Fotbollförbundet som måste godkänna förändringen.

– Eftersom vår seriösa satsning på damsektionen redan varit kostsam för föreningen, och att det skulle kosta oss för mycket både ekonomiskt och sportsligt att börja om igen, så beslutade styrelsen i går att lägga ner damsektionen och istället lägga all kraft och fokus på herr och ungdomssektionen, säger Rasimus.

Trots att många av IFK:s spelare bekräftat att de nu lämnar för LSK så går alltså platsen till Orust. Rasimus berättar att det funnits ytterligare klubbar i Bohuslän som visat intresse. Att valet föll på Orust var enligt Rasimus ett enhälligt styrelsebeslut.

– De var tidiga med att visa intresse och har under tiden visat störst intresse och upprätthållit en kontinuerlig kommunikation. Av den anledningen tror jag styrelsen beslutade att ge platsen till Orust, säger Tommy Rasimus till Bohusläningen.

Fler artiklar om futsalen i Bohuslän:

LÄS MER: Orust om RFL-platsen: ”En kul grej”

LÄS MER: LSK optimistiska trots missad plats i högstaligan