Uwe Rösler har hittat ett nytt jobb i Bundesligaklubben Fortuna Düsseldorf. Arkivbild.
Uwe Rösler har hittat ett nytt jobb i Bundesligaklubben Fortuna Düsseldorf. Arkivbild. Bild: Thomas Johansson/TT

Klart med nytt jobb för MFF:s förre tränare

Uwe Rösler och Malmö FF gick skilda vägar i mitten av december. Nu har fotbollstränaren hittat ett nytt jobb, som tränare för Bundesligaklubben Fortuna Düsseldorf.
– Bundesliga har alltid varit en dröm för mig, säger 51-åringen.

ANNONS

Uwe Rösler och Malmö FF valde att avsluta sitt lyckade samarbete efter att tränaren lett MFF till 16-delsfinal i Europa League. Anledningen var att Rösler och klubben hade olika synsätt på hur man skulle leda Malmö framåt.

Men Rösler behövde inte gå sysslolös speciellt länge.

På onsdagen presenterades han som ny huvudtränaren för Bundesligalaget Düsseldorf, just nu sist i tabellen, som samma dag sparkade den tidigare tränaren Friedhelm Funkel. Det är första gången den tyske tränaren får ansvara över ett tyskt lag efter att ha tränat klubbar i England, Norge och Sverige.

– Bundesliga har alltid varit en dröm för mig. Jag är glad över att få möjligheten att arbeta för en så pass traditionell klubb, och försöka hålla kvar oss i ligan, säger Rösler på en presskonferens enligt klubbens Twitter.

ANNONS

Han hoppas kunna vända klubbens negativa trend där man den här säsongen bara tagit fyra segrar på 19 matcher.

– När en ny tränare kommer till ett lag ger det ny kraft. Spelare som inte spelat speciellt mycket ser sin chans och sätter foten på gaspedalen. Kvaliteten på träningarna ökar, säger Rösler.

ANNONS