Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Linus Wirén, Hälle IF, springer i mål som SM-mästare i ultramaraton när tävlingen arrangerades i Helsingborg den 5 juli 2018. Nästa år får han chansen att försvara sin titel på hemmabanan i Ljungskile.  Bild: MATHILDA AHLBERG
Linus Wirén, Hälle IF, springer i mål som SM-mästare i ultramaraton när tävlingen arrangerades i Helsingborg den 5 juli 2018. Nästa år får han chansen att försvara sin titel på hemmabanan i Ljungskile. Bild: MATHILDA AHLBERG

Klart: SM-tävling i friidrott avgörs – i Ljungskile

I Ljungskile.
Där avgörs SM i ultramaraton 2019.
– Det ska verkligen bli jättehäftigt, säger Benjamin Åberg i Hälle.

Den 6 juli – för första gången någonsin – arrangeras en SM-tävling i friidrott i Ljungskile.

Det handlar om svenska mästerskapen i ultramaraton. Ett lopp som är tio mil långt och som till stora delar kommer att springas vid Lyckorna.

– Det ska verkligen bli jättehäftigt att få ett SM hem till Ljungskile där vi i Hälle har vår verksamhet och ursprung. Löparna kommer att få uppleva en naturskön belägen bana utmed vattnet, säger Benjamin Åberg som är arrangemangsansvarig för tävlingen.

Regerande mästaren i Hälle

2014 avgjordes SM i ultramaraton i Uddevalla. Då, precis som i sommar, arrangeras tävlingen av Hälle IF.

– Det ska bli roligt att visa Ljungskileborna att vi är en aktiv klubb och vill arrangera tävlingar på hemmaplan, säger Benjamin Åberg.

Som pricken över i:et tävlar Linus Wirén för Hälle. Han är regerande herrmästare i ultramaraton som 2018 avgjordes i Helsingborg.

Start och mål kommer att vara vid Ljungskile segelsällskap.