Linus Dahl spelade premiär med LSK i april 2019. Den här säsongen blir det betyldigt senare.
Linus Dahl spelade premiär med LSK i april 2019. Den här säsongen blir det betyldigt senare. Bild: Håkan Fredriksson

Klart: Superettan skjuts upp

Det är nu formellt beslutet att starten av superettan skjuts upp, skriver Svenska fotbollförbundet på sin sajt.

ANNONS
|

"Arbetet med att utarbeta nya årsplaner för respektive serie är redan igång, men innan alla detaljer i spelprogrammen kan fastställas återstår att få klarhet kring bland annat speldatum för de europeiska klubbturneringarna och eventuellt förändrade villkor för nationellt ligaspel i anslutning till dessa datum. Uefa förväntas räta ut dessa frågetecken de närmsta dagarna", skriver förbundet i ett uttalande.

Bohusläningen rapporterade redan under onsdagen om de 32 elitklubbarnas – där Ljungskile SK ingår – önskan om att skjuta upp seriestarten.

– Vi är måna om att få spela inför publik och med tanke på omständigheterna är det enda sättet att skjuta fram det hela, sade LSK:s ordförande Erland Holmdahl på onsdagen.

ANNONS

När serien kommer startas är ännu inte klart men förbundet jobbar utefter att premiären kan spelas i slutet på maj eller i början av juni.

Beslutet gäller även för allsvenskan, damallsvenskan och Svenska cupen.

"Alla inblandade parter är införstådda med att de här redovisade besluten kan komma att påverkas av utvecklingen i samhället. Myndigheternas beslut och rekommendationer kommer att vara vägledande. Människors hälsa kommer i första rummet", skriver SvFF.

ANNONS