Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Linus Dahl spelade premiär med LSK i april 2019. Den här säsongen blir det betyldigt senare.  Bild: Håkan Fredriksson
Linus Dahl spelade premiär med LSK i april 2019. Den här säsongen blir det betyldigt senare. Bild: Håkan Fredriksson

Klart: Superettan skjuts upp

Det är nu formellt beslutet att starten av superettan skjuts upp, skriver Svenska fotbollförbundet på sin sajt.

"Arbetet med att utarbeta nya årsplaner för respektive serie är redan igång, men innan alla detaljer i spelprogrammen kan fastställas återstår att få klarhet kring bland annat speldatum för de europeiska klubbturneringarna och eventuellt förändrade villkor för nationellt ligaspel i anslutning till dessa datum. Uefa förväntas räta ut dessa frågetecken de närmsta dagarna", skriver förbundet i ett uttalande.

Bohusläningen rapporterade redan under onsdagen om de 32 elitklubbarnas – där Ljungskile SK ingår – önskan om att skjuta upp seriestarten.

– Vi är måna om att få spela inför publik och med tanke på omständigheterna är det enda sättet att skjuta fram det hela, sade LSK:s ordförande Erland Holmdahl på onsdagen.

När serien kommer startas är ännu inte klart men förbundet jobbar utefter att premiären kan spelas i slutet på maj eller i början av juni.

Beslutet gäller även för allsvenskan, damallsvenskan och Svenska cupen.

"Alla inblandade parter är införstådda med att de här redovisade besluten kan komma att påverkas av utvecklingen i samhället. Myndigheternas beslut och rekommendationer kommer att vara vägledande. Människors hälsa kommer i första rummet", skriver SvFF.