Buffalos Jeff Skinner stoppas av Edmontons målvakt Mikko Koskinen.

Klefbom vinnare i match nummer 300

Edmonton kom ikapp från ett tvåmålsunderläge och besegrade Buffalo på bortaplan i NHL, när Oscar Klefbom gjorde sin 300:ade NHL-match.

|

Edmonton fick med sig sin tredje seger i rad när man besökte Buffalo. Edmonton låg under med 3–1 efter första perioden, men lyckades i andra vända till 3–4, vilket också blev slutresultatet efter en mållös slutperiod.

Adam Larsson noterades för en assist för Edmonton för det avgörande sista målet.

Edmonton är ett av lagen som jagar Minnesota, som just nu har den sista slutspelsplatsen i Western conference. I och med segern är laget sex poäng efter, med Vancouver och Chicago två poäng bakom men Colorado och Arizona tre respektive fyra poäng före.

Det har blivit en hel del matcher för Oscar Klefbom från Karlstad i Edmontontröjan sedan premiären i den nordamerikanska proffsligan 2014. På 300 matcher har han stått för 28 mål och 84 assist. Några nya poäng blev det inte för 25-åringen i jubileumsmatchen, men väl 23 minuters istid.

Fler chanser lär han få. 2015 skrev Klefbom på för ett sjuårskontrakt med Edmonton.

Rättad: I en tidigare version angavs fel poängdifferens mellan Edmonton och Minnesota, rätt ska vara sex poäng.